КАРАНТИН

КАРАНТИН

Оновлюється
Укрінформ
Із 12 березня в Україні ввели карантин у навчальних закладах та низку інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.
Кабінет міністрів ухвалив рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення.

25 березня надзвичайну ситуацію запровадили по всій Україні. Карантин подовжили до 24 квітня.

Закрили заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Також зупинили роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

2 квітня уряд ухвалив постанову про посилення "карантинних" обмежень. Таким чином, із 6 квітня в Україні карантин став жорсткішим, зокрема заборонили ходити вулицями більш як по двоє та перебувати в громадських місцях без масок чи респіраторів.

22 квітня Кабінет міністрів продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року.

4 травня Кабінет міністрів продовжив дію карантину до 22 травня.

20 травня уряд схвалив рішення, яким запроваджує адаптивний карантин до 22 червня, водночас із 22 травня розпочинається другий етап пом’якшення карантинних заходів.

22 червня набули чинності нові зміни, внесені Кабінетом міністрів до постанови про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України хвороби COVID-19. Згідно зі змінами, дію адаптивного карантину в Україні подовжено до 31 липня.

(ПРОДОВЖЕННЯ. ПРО ПОДІЇ З 12 БЕРЕЗНЯ ДО 12 КВІТНЯ ЧИТАЙТЕ ТУТ  І ТУТА З 13 КВІТНЯ ДО 2 ЧЕРВНЯ - ТУТ І ТУТ).

9.07.2020

***

У Тернополі відсьогодні пом`якшили карантинні обмеження щодо роботи закладів громадського харчування та партнерських пологів.

***

На Закарпатті через велику кількість інфікованих коронавірусом осіб щодня можливе повернення до першого етапу карантину.

***

Станом на 9 липня вісім регіонів України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

* * *

Вихід із самоізоляції після прибуття з країн "червоної" зони можна прискорити.Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

* * *

В Україні станом на 9 липня лабораторно підтверджено 51 224 випадки COVID-19, зокрема за добу виявлено 810 нових.

* * *

Кількість випадків інфікування коронавірусом у Чернівецькій області сягнула від початку епідемії 5074, за минулу добу захворіли 23 мешканці регіону, одужали - 83.

8.07.2020

АТ "Укрзалізниця" встановить на Центральному та на Південному вокзалах в Києві сучасні інфрачервоні системи скринінгу температури обличчя; вони дозволяють робити 120 вимірювань за хвилину.

***

Кабінет міністрів дозволить нічним клубам та деяким закладам культури працювати до 23.00. Відповідне рішення схвалили на засіданні уряду у середу.

***

У Прилуках на Чернігівщині на два тижні призупинили роботу дитсадка-ясел №15 через те, що в одної з виховательок виявили коронавірусну інфекцію.

***

Навчання у школах Києва буде дистанційним до кінця карантину. Водночас столична влада робить усе, щоб 1 вересня, за сприятливої епідеміологічної ситуації, розпочати навчальний процес у школах, заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

***

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що нічні клуби, які порушують карантин, є злочинцями, що сприяють поширенню коронавірусу, і такі заклади треба закривати.

***

У столиці вже 5779 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за останню добу - 114 випадків.

***

Станом на 8 липня дев'ять регіонів України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

Станом на 8 липня в Україні лабораторно підтверджені 50 414 випадків COVID-19, за добу — 807 нових.

7.07.2020

У Донецькій області час роботи закладів громадського харчування та розважальних закладів обмежено до 22:00.

* * *

У Слов’янському психоневрологічному інтернаті COVID-19 коронавірус виявили у 62 співробітників та 216 підопічних. Про це сказав директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко на брифінгу у Краматорську.

* * *

У Рівненській області комісія з ТЕЗ та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про послаблення карантину і дозволила відкрити фітнес-центри, творчі студії та частково дитсадки.

* * *

Показник захворюваності на COVID-19 в Україні становить 62,4 особи на 100 тисяч населення, що пояснюється спалахами хвороби на Вінниччині, Закарпатті та Києві.

* * *

У червні під час перевірки суб’єктів господарювання Києва було складено 369 протоколів за порушення режиму карантину.

* * *

Станом на 7 липня дев'ять регіонів України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

Згідно з даними МОЗ, поки не готові до послаблення карантину Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернігівська області.

* * *

У п'ятьох областях України за добу не виявлено жодного нового випадку коронавірусу.

* * *

Станом на 7 липня в Україні лабораторно підтверджені 49 607 випадки COVID-19, за добу — 564 нових випадків.

6.07.2020

***

З 7 липня в Львівській області розпочнуть працювати готелі, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри. Наступними можуть бути садочки.

***

Очільник Закарпатської ОДА заявив власникам ресторанного бізнесу, що ресторани та кафе в області поки не працюватимуть після 22 години. Якщо на Закарпатті покращиться епідемічна ситуація, то на вихідні закладам громадського харчування дозволять працювати довше.

***

ВООЗ та Євросоюз передали Україні обладнання, реагенти та розхідні матеріали загальною вартістю 3,5 млн євро для 27 лабораторних центрів, що здійснюють дослідження на виявлення COVID-19.

Лікарням Києва передали 5 апаратів ШВЛ / Фото: Олена Худякова. Укрінформ

***

На сьогодні Харківщина входить до переліку областей, де можливе пом’якшення карантину, проте область поки не послаблюватиме обмежування, заявив голова ОДА Олексій Кучер.

***

Комісія з надзвичайних ситуацій Києва дозволила ресторанам, закладам громадського харчування та кінотеатрам і театрам працювати після 22 години.

***

У столиці вже 5602 підтверджених випадки захворювання на COVID-19, за добу - 59.

***

Станом на 6 липня не готові до послаблення карантину Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Чернігівська області.

***

В Україні станом на 6 липня лабораторно підтверджені 49 043 випадки COVID-19, за добу —  543 нові випадки.

5.07.2020

В Ужгороді провели богослужіння з дотриманням карантинних норм / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

***

У Київській області вже підтверджено 2774 випадки захворювання на коронавірус. За добу зафіксували 27 нових випадків COVID-19.

***

Станом на 5 липня 8 областей і місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів щодо коронавірусу.

***

В Україні станом на 5 липня лабораторно підтверджені 48 500 випадків COVID-19, за добу —  823 нові випадки.

4.07.2020

***

***

Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Чернігівська області та Київ не відповідають критеріям, за яких можливе послаблення карантинних обмежень. Такі дані 4 липня оприлюднені на сайті Центру громадського здоров’я.

***

Використані захисні маски й рукавички у домашніх умовах достатньо потримати 72 години у поліетиленовому пакеті, після чого їх можна буде просто викинути у сміттєвий контейнер. Якщо маскою користувався інфікований із COVID-19, треба загорнути її у три пакети та щільно зав’язати, після цього через три доби маску можна викинути. Про це міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський заявив під час спільного онлайн-брифінгу з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим. 

***

У столиці протягом минулої доби виявили 118 нових випадків COVID-19, двоє осіб померли. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

***

За останню добу найбільше нових випадків захворювання на COVID-19 зафіксовано у Львівській і Волинській областях, а також у місті Києві. Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

***

В Україні станом на 4 липня лабораторно підтверджені 47 677 випадків COVID-19, за добу — 914 нових випадків.

3.07.2020

***

Нові карантинні обмеження запроваджують у Харкові через поширення коронавірусної інфекції.

***

На Закарпатті рішенням обласної комісії ТЕБ та НС від 4 липня заборонено функціонування закладів для проведення весіль, поминальних обідів та випускних, знову обмежують богослужіння у храмах.

***

Пресслужба глави держави повідомляє, що за три дні перевірок об’єктів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, продуктових ринків та закладів громадського харчування виявлено 2788 порушень карантинних заходів, про що складено протоколи та приписи.

***

У Львові міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заборонила роботу нічних розважальних закладів.

***

Відсьогодні на Волині посилюють карантинні заходи у районах масового відпочинку, зокрема біля водойм.

***

В Україні станом на 3 липня лабораторно підтверджено 46 763 випадки COVID-19, з них за добу – 876.

***

Держава планує закупити цього року 210 апаратів комп’ютерної томографії для облаштування опорних лікарень, у тому числі тих, де лікують хворих на COVID-19, повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

2.07.2020

У міського голови Коломиї, що на Івано-Франківщині, Ігора Слюзара, та одного з його заступників підтверджено COVID-19.

***

Відсьогодні на Дніпропетровщині дозволили роботу кінотеатрів за умови дотримання протиепідемічних норм.

***

Центр громадського здоров'я оприлюднив алгоритм припинення самоізоляції через додаток "Дій вдома".

***

АТ "Укрзалізниця" призначила шість регіональних електропоїздів із Києва до Жмеринки, Фастова, Шостки, Конотопа, Неданчичів та Славутича. Зокрема, призначені потяги:

- №867/868 Київ – Жмеринка – Київ; 

- №884/883 Фастів – Зернове – Київ-Волинський;,

- №896/895 Київ-Волинський – Конотоп, Шостка – Київ-Волинський;

- №888/887 Київ-Волинський – Ворожба – Фастів;

- №880-879/882-881 Київ-Волинський – Славутич – Фастів;

- №866/865-864/863 Київ-Волинський – Неданчичі – Київ-Волинський.

***

На Луганщині не посилюватимуть карантинні обмеження, натомість почнуть частіше перевіряти місця масового скупчення людей.

***

Конституційний суд розпочав розгляд подання Верховного Суду щодо конституційності встановлених урядом і парламентом обмежень на період карантину.

***

Станом на ранок 2 липня у Збройних Силах України на COVID-19 хворіють 166 осіб. За минулу добу зареєстрували 9 нових випадків захворювання.

***

Станом на 2 липня 10 регіонів України та місто Київ не відповідають необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

Штраф за неносіння маски у громадських місцях для фізичної особи може становити до 255 грн, для юридичних осіб за недотримання карантинних правил - до 5 тис. грн, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

***

Кінотеатрам дозволили поновити роботу з 2 липня, згідно з постановою Кабміну про встановлення карантину.

***

На сьогодні у Києві вже 5242 підтверджені випадки захворювання на COVID-19.

***

В Україні станом на 2 липня лабораторно підтвердили 45 887 випадків COVID-19, із них за добу – 889.

1.07.2020

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що забороняє банкам вимагати штрафи або пеню за прострочені на карантині кредити. Закон, який Верховна Рада ухвалила 16 червня 2020 року, захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину та у 30-денний строк після його завершення.

***

В Івано-Франківській області через погіршення епідситуації, пов’язаної із захворюванням на COVID-19, заборонили проведення масових заходів у закладах громадського харчування до 31 липня.

***

У Чернівцях міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення послабити карантинні обмеження. З другого липня у громадський транспорт пускатимуть усіх громадян, а не лише за спецпроїзними чи довідками з роботи.

***

Національна служба здоров'я надала рекомендації тим, хто збирається на відпочинок до моря під час пандемії коронавірусу.

***

Станом на 1 липня 11 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

У Києві обмежили час роботи закладів громадського харчування та розважальних, зокрема кінотеатрів, до 22 години.

***

Іноземні громадяни, які приїжджають в Україну з країн "червоної" зони, мають проходити двотижневу самоізоляцію, але можуть швидше її завершити, якщо здадуть ПЛР-тест і його результат буде негативним.

***

МОЗ не виключає повернення жорсткого карантину. Додаткові обмеження можуть вводитися у разі ускладення ситуації з захворюваністю на COVID-19.

***

Польща з 1 липня відновила повітряне сполучення з Україною. Літак Airbus A320 компанії Wizz Air в середу вранці стартував з варшавського аеропорту імені Шопена і о 09:39 прибув до київського аеропорту “Жуляни”.

***

Станом на середу, 1 липня, в Україні лабораторно підтверджені 44 998 випадків COVID-19, за добу —  664 нових випадки.

***

З 1 липня Укрзалізниця запроваджує чотириденний робочий тиждень для низки категорій своїх працівників - у зв'язку з карантином. Це рішення можуть переглянути наприкінці серпня.

30.06.2020

В Україні можуть бути запроваджені додаткові обмежувальні заходи для курортів, зокрема Одеси, через значне збільшення кількості інфікованих COVID-19, заявив глава МОЗ Максим Степанов.

*** 

У Львівській області до 7 липня продовжили карантин у зв’язку з високими показниками захворюваності на COVID-19.

*** 

В Україні дозволили не проходити карантин при поверненні з країн «червоного списку» за умови проведення аналізу на коронавірус.

*** 

Станом на 30 червня до послаблення карантину не готові м. Київ, Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Луганська , Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області.

***

Відкриття дитячих оздоровчих таборів раніше 31 липня цього року заборонене і може розцінюватися як порушення закону.

***

На сьогодні в столиці вже 5037 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

***

Станом на вівторок, 30 червня, в Україні лабораторно підтверджені 44 334 випадки COVID-19, за добу — 706 нових випадків.

29.06.2020

***

***

У Чернівецькій області з першого липня відновлять внутрішньообласне автобусне сполучення, відкриють ресторани, спортзали та дитячі майданчики.

***

Станом на 29 червня 12 областей України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів щодо коронавірусу.

***

29 червня з 1:00 на кордоні з Угорщиною повністю відновили роботу пункти пропуску: "Вилок – Тисабеч", "Лужанка – Берегшурань", "Косино – Барабаш" та "Дзвінкове – Лонья".

***

Станом на 29 червня в Україні лабораторно підтверджено 43 628 випадків COVID-19, за добу -  646 нових випадків.

28.06.2020

***

Станом на 28 червня 11 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

При дотриманні соціальної дистанції носіння маски на пляжі не обов'язкове. Про це на брифінгу  заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

***

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов впевнений, що суворе дотримання карантинних правил сприятиме зниженню захворюваності на COVID-19.

***

Через високий рівень захворюваності на коронавірус дитячі оздоровчі заклади не відкриватимуть раніше 31 липня.

***

За останню добу найбільше нових випадків захворювання на COVID-19 зафіксовано у Львівській - 173, Рівненській - 93 та Закарпатській областях - 86 випадків.

***

У Києві вже 4935 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за добу - 69 випадків, четверо хворих померли. 

***

Станом на 28 червня в Україні лабораторно підтверджено 42 982 випадки COVID-19, за добу - 917 нових випадків.

27.06.2020

Під час рейдів поліцейські склали 355 протоколів на директорів розважальних та торговельних закладів за порушення умов карантину.

Поліцейські карантинні рейди / Фото: Управління комунікації Національної поліції України

***

Тривале носіння медичної маски не може призвести до інтоксикації вуглекислим газом.

***

Вінницькі пляжі / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

***

Карантинні заходи можуть бути посилені у 13 областях, оскільки там перевищено низку допустимих показників щодо поширення коронавірусної інфекції.

***

Станом на 27 червня в Україні лабораторно підтверджено 42065  випадків COVID-19, за добу -  948 нових випадків.

* * *

Госпіталізації потребує не більше ніж 20% хворих на COVID-19 із усіх зареєстрованих випадків. І лише 5% потребує інтенсивної терапії

26.06.2020

У Житомирській міській ОТГ з 26 червня кафе та ресторанам дозволили приймати відвідувачів всередині приміщень з урахуванням карантинних обмежень.

***

Укрінформ підготував інфографіку з даними про те, як збільшувалась кількість інфікованих на COVID-19 в Україні за останній тиждень.

***

Міністерство охорони здоров’я просить контролюючі органи посилити контроль на транспорті, в супермаркети та в інших місцях скупчення людей.

***

Станом на 26 червня 10 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

У лікарнях України чотири тисячі ліжок зайняті хворими на COVID-19. 

***

Станом на 26 червня в Україні лабораторно підтверджено 41 117 випадки COVID-19, за добу - 1 109 нових випадків.

25.06.2020

* * *

В Україні, з огляду на збільшення нових випадків COVID-19, починається розгортання лікарень другої хвилі для приймання захворілих на коронавірус

***

Кабмін вніс зміни до постанови про встановлення карантину, яка передбачає можливість роботи кінотеатрів починаючи з 2 липня.

***

Вступна кампанія у виші триватиме з 1 по 22 серпня, абітурієнти зможуть подавати електронні заяви без свідоцтва про освіту , але за записом про його замовлення в системі ЄДЕБО.

***

Для вступників з Криму і ОРДЛО скасували самоізоляцію.

Кабмін вніс зміни в постанову № 392 від 20 травня 2020 року "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів".

***

В Україні станом на 25 червня лабораторно підтвердженл 40 008 випадків COVID-19, за добу зареєстровано 994 нові випадки.

24.06.2020

***

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій опублікував перелік країн, до яких можуть подорожувати громадяни України.

***

У Львові комісія з надзвичайних ситуацій дозволила відновити роботу закладів громадського харчування та фітнес-клубів в рамках пом'якшення карантину.

***

Станом на 24 червня 13 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

У Києві дозволили працювати ресторанам та кафе, басейнам, кінотеатрам та театрам. В столиці вже 4528 випадків захворювання на COVID-19, за добу захворіли 99 людей.

***

З 26 червня відновлять рейси пасажирських поїздів до Львова.

***

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав учасників ЗНО не відвідувати місця скупчення людей перед тестуванням, яке має відбутися 25 червня.

***

Станом на 24 червня в Україні лабораторно підтверджені за добу 940 нових випадків коронавірусу.

23.06.2020

***

Тисячі одеситів і гостей міста купаються в морі й засмагають на пляжах. На найбільших із них шезлонги й столики у кафе розміщені з дотриманням 1,5-метрової дистанції.

***

Авіакомпанія SkyUp Airlines з 26 червня починає поступово відновлювати свою польотну програму. Старт регулярних авіаперевезень планується розпочати із внутрішнього сполучення.

***

Запровадження більш жорстких обмежень у зв’язку з епідеміологічною ситуацією можливі у Львівській, Волинській та Закарпатській областях.

***

У Києві заклади громадського харчування зможуть приймати гостей всередині приміщень.

***

У 2020 році учні, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в закладах фахової передвищої освіти, звільняються від ДПА, але мають право його складати, зокрема, у формі ЗНО.

***

Міністерство закордонних справ моніторить ситуацію щодо дотримання правил в’їзду громадян в інші країни, детальна інформація з цього приводу розміщена на сайті МЗС.

***

На Вінниччині у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації у державі поновлено роботу п’яти цілодобових санітарно-карантинних постів.

На Вінниччині поновили роботу санітарно-карантинних постів

***

Рішенням обласної комісії ТЕБ та НС на Львівщині відновили пасажирські автобусні та залізничні перевезення, при цьому карантин в області продовжили до 30 червня, зважаючи на високий показник виявлених хворих на Сovid-19.

***

Не готові до послаблення протиепідемічних заходів 14 областей.

***

Новий навчальний рік для учнів шкіл, швидше за все, розпочнеться з 1 вересня.

***

У Вінниці з середи, 24 травня, заклади торгівлі, громадського харчування та низка інших суб’єктів господарювання працюватимуть з 10.00.

***

Національна поліція і Нацслужба захисту прав споживача буде застосовувати (штрафи - ред.) до тих установ , організацій, закладів, які допускають наявність людей без масок, без соціальної дистанції, без дезінфекції. Тобто, буде штрафуватися і заклад, в якому такі люди знаходяться, і безпосередньо люди, які перебувають без масок.

***

Показники захворюваності на коронавірусну інфекцію в Україні дозволяють провести зовнішнє незалежне оцінювання.

***

На 50 осіб проводити весілля неможливо згідно зі встановленими на сьогодні правилами. Ці заходи можливі лише до 10 осіб.

***

Станом на 23 червня в Україні лабораторно підтверджені 38 074 випадки COVID-19, за добу — 833 нові випадки.

22.06.2020

***

На Закарпатті рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської ОДА сьогодні скасували послаблення карантину.

***

На території Волинської області посилили протиепідемічні заходи у зв’язку зі зростання рівня захворюваності на COVID-19.

***

Учасники ЗНО отримали в особистих кабінетах інструкції з алгоритмом дій при проходженні зовнішнього незалежного тестування.

***

Згідно зі змінами, дію карантину в Україні подовжено до 31 липня, а карантинні правила на території України складаються з таких основних заборон:

- перебування без одягнутих респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот (у тому числі виготовлених самостійно), в громадському транспорті, громадських будинках і спорудах;

- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;

- відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі у зовнішньому незалежному оцінюванні та інших невідкладних заходах освіти;

- здійснення пасажирських перевезень в кількості більше, ніж кількість місць для сидіння в транспортному засобі;

- проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території, де проводиться захід. Дистанція між учасниками має становити не менше ніж 1,5 метра;

- діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

- відвідування установ і закладів соціального захисту, в яких проживають/перебувають громадяни похилого віку, особи з інвалідністю тощо, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово);

- перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією;

- закладам охорони здоров’я проведення планових заходів з госпіталізації, крім: планової госпіталізації в регіонах, в яких заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50%. Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають обов’язковому тестуванню на COVID-19.

***

Власники й керівники торгових мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування повинні організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами. Про це на брифінгу поінформував Київський міський голова Віталій Кличко,

***

На сьогодні в столиці вже 4368 підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

***

У КПВВ «Новотроїцьке» з тимчасово окупованої території прибули перші машини з громадянами, які хочуть потрапити на контрольовану Україною територію.

***

В Одесі через збільшення випадків інфікування COVID-19 посилено карантинні заходи: з понеділка правоохоронцям доручено перевіряти їх дотримання у громадському транспорті, на пляжах і місцях торгівлі, не допускається стихійна торгівля в рекреаційних зонах.

***

Станом на 22 червня в Україні лабораторно підтверджені 37 241 випадок COVID-19, за добу — 681 новий.

21.06.2020

В Одесі ухвалили рішення про посилення карантинних обмежень на території міста з 22 червня. Зокрема, суб'єктам господарювання в сфері торгівлі, ремонту, страхування та інших рекомендовано перенести початок роботи на 10.00 чи пізніше.

* * *

У Києві та дев'яти областях України перевищено показники інцидентності коронавірусної хвороби, тому в цих регіонах неможливе послаблення карантинних обмежень.

* * *

Станом на 21 червня в Україні лабораторно підтверджені 36 560 випадків COVID-19, за добу - 735 нових.

* * *

Наступного тижня Держпродспоживслужба має здійснити щонайменше 10 000 перевірок за дотриманням закладами громадського харчування санітарно-гігієнічних норм та протиепідемічних вимог.

20.06.2020

На Закарпатті через зростання захворюваності на COVID-19 в області створюють антикризовий центр, де аналізуватимуть перебіг ситуації в кожному районі та встановлюватимуть причини спалахів.

* * *

Державна прикордонна служба отримує від МОЗ актуальні списки країн "червоної" та "зеленої" зон за показниками захворюваності на COVID-19 і враховує їх під час пропуску людей з-за кордону.

* * *

На Закарпатті стартувала масштабна перевірка роботи ресторанів та громадського транспорту на дотримання карантинних обмежень.

* * *

У Збройних силах України за минулу добу кількість хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 збільшилася на 10 військовослужбовців – до 137.

* * *

На сьогодні у Києві 4252 підтверджених випадки захворювання на COVID-19, за добу - 76 нових.

* * *

Минулої доби коронавірусною інфекцією заразилися 66 дітей та 73 медичних працівників

* * *

В Україні станом на ранок 20 червня підтверджено 35 825 випадків COVID-19, з них за добу - 841.

19.06.2020

* * *

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов нагадав, що штрафи за невиконання протиепідемічних правил можуть сягати до 340 тис. грн для власників бізнесу.

* * *

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україні кожен шостий об’єкт порушує протиепідемічні норми.

* * *

Кабінет міністрів опублікував постанову щодо продовження адаптивного карантину до 31 липня з оновленими правилами його дотримання.

Згідно з документом, адаптивний карантин продовжено до 31 липня, також у постанові передбачені зміни робочого часу у державних установах.

"На період дії карантину робота розпочинається: в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування о 8 годині; в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України о 10 годині", - йдеться у документі.

Серед іншого, постановою встановлено, що на період дії карантину забороняється:

  • перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
  • перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;
  • самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;
  • відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі у державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів “КРОК”, а також здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торговельних суден, зокрема тих, що здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами України, та проведення підготовки судноводіїв малих/маломірних суден;
  • діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
  • здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більше ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб.

Також зазначається, що перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення.

* * *

Працівники Івано-Франківської міської лікарні / Фото: Юрій Рильчук, Укрінформ

* * *

Спільні групи у складі працівників ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві спільно з КП «Муніципальна охорона» здійснили перевірку та контроль за дотриманням карантинних заходів у закладах громадського харчування на вулиці Хрещатик.

Перевірка дотримання карантину у закладах на Хрещатику Фото: КМДА

* * *

Уряд посилить контроль за дотриманням в країні протиепідеміологічних заходів та санітарних правил у зв'язку з епідемією коронавірусу

* * *

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що Україна наближається до нової хвилі COVID-19 .

* * *

Показники захворюваності на Covid-19 не дозволяють послабити карантинні обмеження у Львівській області. Відтак, карантин у регіоні продовжили до понеділка.

* * *

В Олександрівській лікарні в Києві, яка є однією з тих, де лікують хворих на COVID-19, заповнені реанімації, лікарі не можуть стверджувати , що смертність зменшується.

* * *

Комісія з ТЕБ і НС Одеської облдержадміністрації ухвалила рішення про посилення карантинних заходів в Ізмаїлі та п'яти районах області.

* * *

У Києві офіційно дозволили купання на пляжах. Комунальне підприємство «Плесо» підготувало до відкриття 12 пляжів, де наразі можливий комфортний і безпечний відпочинок із купанням.

Це, зокрема, пляжі: «Чорторий» «Передмістна Слобідка» «Троєщина» «Пуща-Водиця» «Галерний» «Венеція» «Веселка» «Дитячий» «Центральний» «Золотий» «Молодіжний» та «Райдуга».

Ці пляжі пройшли всі необхідні перевірки та цілком безпечні для відпочинку і купання.

Також для киян і гостей столиці підготовлено 18 місць біля водойм, де можливий відпочинок без купання, а саме: зони відпочинку «Біла», «Верхня», «Наталка», «Редьчина», «Міська», «Березняки», «Довбичка», «Лісова», «Русанівська коса», «Русанівський канал», «Алмазна», «Осокорки», «Сонячна», «Совська балка», «Святошин», «Голуба», «Синєозерна» та зона відпочинку «Горбачиха».

Також підготовлено пляжі «Тельбін» і «Вербне», проте поки що там купатись не рекомендують.

* * *

Станом на 19 червня 10 областей та місто Київ не відповідають необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

* * *

У Чернівцях під будівлею обласної державної адміністрації протестують працівники ресторанного бізнесу. Вони вимагають дозволити їм працювати.

Протест під Чернівецькою ОДА / Фото: Віталій Олійник, Укрінформ

* * *

Міністерство охорони здоров'я ініціюватиме встановлення жорсткого контролю за дотриманням норм карантину.

* * *

На період карантину була призупинена норма, яка вимагає проходження медогляду за професійними ознаками.

* * *

Станом на 19 червня в Україні лабораторно підтверджені 34 984 випадки COVID-19, за добу — 921 новий.

* * *

Зростання захворювання на COVID-19 пов’язане з пом’якшенням карантину — Ляшко

18.06.2020

Через значне збільшення кількості нових випадків COVID-19 на Закарпатті знову закривають дитсадки та припиняють міжобласне сполучення. На одному із в'їздів в область по трасі Київ-Чоп встановлюють блок-пост.

***

Близько ста підприємців Болграда Одеської області влаштували 18 червня мітинг біля будівлі РДА, щоб висловити обурення з приводу введення карантинних заходів на території району.

***

Верховна Рада ухвалила закон щодо можливості поновлення та продовження судом процесуальних строків на час карантину.

***

На карантин "закрили" Болградський район Одещини.

***

Станом на 18 червня 10 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

Міністерство охорони здоров'я розробило сценарії реагування на поширення коронавірусу в Україні, за гіршим сценарієм жорсткий карантин у деяких регіонах можуть запровадити вже з 22 червня.

***

За останній тиждень захворюваність на COVID-19 зросла у два рази. Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

***

Без запровадження карантину в березні в Україні, за найгіршим сценарієм, могло б бути 145 тис. померлих від коронавірусу до кінця 2020 року. Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

***

Станом на 18 червня в Україні підтверджено 34 063 випадки COVID-19, з них за добу - 829.

17.06.2020

***

На Прикарпатті обласна комісія ТЕБ і НС дозволила роботу спортивних закладів, хоча їх діяльність була призупинена цією ж комісією 15 червня.

***

У Чернівцях міська комісія з питань ТЕБ та НС вирішила послабити карантинні заходи. Зокрема, дозволили роботу лазень, саун, атракціонів у парках та розширили перелік громадян, які можуть користуватись громадським транспортом.

***

Кабінет міністрів підтримав відновлення пішохідного сполучення у пунктах пропуску «Дольськ» і «Вільча» на кордоні з Росією та Білоруссю.

***

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" закрила продаж авіаквитків на більшість міжнародних напрямків до 1 серпня 2020 року, а в червні виконає окремі рейси.

***

Працівники поліції та Київського метрополітену провели інспекцію у вагонах столичного метро щодо дотримання маскового режиму пасажирами, зокрема у вагонах.

Масковий режим у київському метро / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

***

Кабмін схвалив постанову, яка передбачає надання щомісячної допомоги непрацевлаштованим переселенцям для покриття витрат на проживання у період карантину, а також упродовж місяця після його скасування.

***

Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо подовження дії адаптивного карантину до 31 липня із посиленням протиепідемічних заходів, якщо цього вимагатиме ситуація, а також зафіксував ті заборони, які діятимуть.

***

Уряд оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням COVID-19 може відбуватися посилення карантинних обмежень.

***

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться за визначеним планом.

***

Кабінет міністрів продовжить дію адаптивного карантину до 31 липня.

***

Станом на 17 червня 10 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

Станом на 17 червня в Україні лабораторно підтверджені 33 234 випадки COVID-19, за добу - 758 нових.

16.06.2020

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні ухвалила рішення щодо недоцільності відкриття дитячих оздоровчих таборів раніше 1 липня цього року.

***

На сьогодні у Києві вже 3985 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за добу 28 інфікованих, двоє померли.

***

В Івано-Франківській області комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій призупинила роботу фітнес-центрів і спортивних залів.

***

Станом на ранок 16 червня в Збройних силах України на коронавірус хворіє 143 особи. За останню добу виявлено шість нових випадків.

***

Станом на 16 червня поки не готові до послаблення карантину м. Київ, Віницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області.

***

В Україні зафіксовано за добу нових 666 випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

***

Перевізники Львівщини вирішили самовільно відновити приміські та міжміські перевезення усупереч рішенню влади продовжити карантин.

***

15.06.2020

***

На Рівненщині після 22 червня продовжать карантин

«У зв’язку із захворюваністю на території Рівненщини і результатами, які ми отримали за останні дві доби, пом’якшення карантину з 22 червня не відбудеться. Карантин на Рівненщині доведеться продовжувати. Лише за останні дві доби зафіксовано 151 новий випадок інфікування COVID-19. А всього за час пандемії – 2462», - йдеться у повідомленні.

***

Середній показник летальності від COVID-19, тобто співвідношення кількості померлих до кількості захворілих, в Україні складає 2,9%.

***

У оприлюдненому Міністерством охорони здоров’я списку країн зі значним поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 є 50 країн, які знаходяться у «червоній» зоні.

***

Роботу КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Росією Кримом поновлено в повному обсязі, з окупованого півострова на материкову територію України пропущено 108 осіб.

***

У Києві пляжі відкриті тільки як прибережні зони відпочинку.

"Купатися на міських пляжах сьогодні заборонено - поки не буде на це дозволу Держпродспоживслужби міста", - сказав мер Києва.

***

В Україні протягом п'яти днів спостерігається стрімке зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію, що є наслідком зловживання українцями послабленням карантину.

***

Станом на 15 червня 10 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

В Україні з 15 червня відновлюється міжнародне регулярне пасажирське авіасполучення після кількох місяців перерви, пов’язаної з карантином через епідемію коронавірусу.

***

Станом на 15 червня в Україні лабораторно підтверджені 31 810 випадків COVID-19, за добу - 656 нових.

***

За останні дві доби COVID-19 підтверджено у 126 мешканців Закарпаття. В ОДА наголошують, що такий високий показник зумовлений нехтуванням карантинними обмеженнями.

***

Дмитро Кулеба заявив, що МЗС не перешкоджатиме українцям, які хочуть поїхати за кордон на відпочинок, але нагадав, що в нинішніх умовах будь-яка подорож пов’язана з ризиком.

14.06.2020

У Чернівецькій області за добу зафіксовано 43 випадки інфікування коронавірусом, загалом від початку епідемії COVID-19 виявлено у 3964 осіб.

***

Агропромисловий ринок лише на один день відкрили у неділю в Рівному.

***

Станом на 14 червня, за даними Міністерства охорони здоров’я, десять областей і місто Київ не готові до послаблення карантинних обмежень

***

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання потенційні абітурієнти можуть пройти онлайн, скориставшись особистим кабінетом, або ж взяти завдання у пунктах проведення ЗНО та виконати його вдома.

***

У Збройних силах України станом на 14 червня - 171 хворий на COVID-19.

***

За минулу добу в Києві виявили 66 нових випадків захворювання на COVID-19, одна людина померла.

***

Станом на 14 червня в Україні лабораторно підтверджені 31 154 випадки COVID-19, за добу - 648 нових.

***

Коронавірус підтвердили у депутата ВР, члена фракції "Слуга народу" Максима Перебийноса, який минулого тижня був у сесійній залі.

***

Володимир Зеленський дав доручення провести пробне зовнішнє незалежне оцінювання безплатно у формі онлайн-тестування, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко. За його словами, кошти, сплачені за проходження ЗНО, будуть компенсовані.

13.06.2020

У Чернівецькій області за минулу добу підтвердили 47 випадків інфікування коронавірусом, кількість хворих сягнула 3921.

***

ПЛР-тести не виявили коронавірусу в представників Офісу Президента та членів уряду, які повернулися з Франції, де перебували з одноденним візитом.

***

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України", ймовірно, закриє продаж квитків до 1 серпня, повідомив президент МАУ Євген Дихне.

***

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» всі рейси обслуговуватиме лише термінал D, а термінал F відкриють, коли пасажирів буде більше 1 мільйона в місяць.

***

Збільшення впродовж останніх днів кількості лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 пов’язане з пом’якшенням карантниних заходів та недотриманням протиепідемічних вимог.

***

Перехід всієї України до посилення карантину поки не розглядають — Ляшко

***

Нинішня епідситуація в Україні дозволяє проведення ЗНО у встановлені терміни, проте визначено показники, за якими прийматиметься остаточне рішення щодо дати ЗНО.

***

Упродовж дії карантину складено 12,5 тис. адміністративних протоколів через порушення вимог безпеки щодо коронавірусу, суди винесли рішення щодо штрафів на 4,5 млн гривень.

***

Президент України Володимир Зеленський тримає на контролі ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції та чекає від уряду прогнозів і рішень у зв’язку зі збільшенням кількості підтверджених випадків COVID-19.

***

Кабмін скасував вимогу обов’язкової обсервації осіб, які в’їжджають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, анексованого Крим та Севастополя, після відновлення пропуску через КПВВ.

***

Пробне ЗНО, яке було заплановане на 15 та 17 червня і яке скасував Кабмін через ситуацію з коронавірусом, можна буде пройти онлайн.

***

У міжнародному аеропорту Бориспіль заплановано 15 рейсів у день відкриття Україною міжнародного авіасполучення - понеділок, 15 червня.

Бориспіль / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

***

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не виключив запровадження в Україні додаткових обмежень у разі подальшого зростання кількості інфікованих коронавірусом.

***

Кабінет міністрів вирішив поки що не поновлювати роботу кінотеатрів.

***

Кабінет міністрів скасував проведення пробного зовнішнього незалежного тестування, запланованого на 15 червня.

***

Станом на 13 червня в Україні лабораторно підтверджено 30 506 випадків COVID-19, за добу - 753 нових.

***

Від початку карантину в Маріуполі Донецької області зі 109 пацієнтів, у яких було лабораторно підтверджено коронавірус, уже одужали 96 осіб.

12.06.2020

Правила в'їзду до України під час карантину:

***

Показники захворюваності на COVID-19 не дозволяють послабити карантинні обмеження у Львівській області. Відтак, карантин у регіоні продовжили ще на тиждень.

***

Володимир Зеленський закликав встановити причини зростання кількості хворих на COVID-19.

***

Станом на 12 червня 9 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

Міністр інфраструктури Владислав Криклій опублікував перелік країн, в які українці зможуть вилетіти з 15 червня.

***

На сьогодні в Києві вже 3766 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За добу - 95 зафіксованих випадків.

***

Кабінет міністрів на засіданні 12 червня прийняв рішення про відновлення роботи пунктів пропуску та пунктів контролю в аеропортах України, а також про забезпечення можливості перетину кордону іноземними громадянами.

***

Святкувати весілля можна, якщо люди дотримуватимуться обмежувальних заходів. Про це  сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

***

АТ "Укрзалізниця" з 15 червня 2020 року відновить рух ще 14 приміських поїздів трьох напрямків.

***

Епідеміологічна ситуація у Києві поки не дозволяє відкриття залів у ресторанах.

***

Станом на 12 червня в Україні лабораторно підтверджено 29 753 випадки COVID-19, за добу - 683 нових.

***

Шмигаль: Україна не планує відмовлятися від адаптивного карантину, але у разі суттєвого зростання захворюваності в більше ніж 10 областях, карантин може бути посилений по всій країні.

***

11.06.2020

***

У м. Дергачі на Харківщині через нові випадки COVID-19 у двох співробітників управління освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської РДА посилили карантин – заборонили масові заходи, закрили садочки та салони краси.

***

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19 витратили вже близько 30 млрд грн, або майже 50% коштів

***

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні на сьогодні щодоби проводиться по кілька тисяч тестів методом ІФА - на наявність антитіл до коронавірусу

***

Кабінет міністрів України не планує змінювати систему управління карантином.

***

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у регіонах, де українці неналежно дотримуються карантину, зростає захворюваність на коронавірус.

***

Станом на 11 червня 8 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

Київ готується до другої хвилі епідемії коронавірусної хвороби COVID-19: максимально розширює тестування та збільшує ліжковий фонд, закуповує ПЛР-обладнання та медикаменти.

***

Степанов заявляє, що МОЗ у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності буде запроваджувати певні заходи, але які саме - не конкретизував.

***

Станом на 11 червня в Україні лабораторно підтверджено 29 070 випадків COVID-19, за добу - 689 нових.

10.06.2020

У Рівненській області через виявлення коронавірусу у працівників призупинили роботу сірникової фабрики.

***

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала посилити карантинні заходи у Тернополі та трьох районах області.

***

Дитячий садок "Калинка" у Броварах на Київщині, де лабораторно підтвердили коронавірус у 9 дітей та 3 дорослих, закрили до 20 червня.

***

У 2020 році оздоровлення та відпочинку в дитячих літніх таборах потребують близько 1,2 млн дітей, рішення про відкриття дитячих таборів та умови їх функціонування буде прийнято найближчими днями, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

***

У Солом’янському районі Києва на карантин закрили один із дитсадків. Також через спалах коронавірусу у столиці не будуть відкривати два дитсадки в Шевченківському районі.

***

Київ наразі не може переходити до наступних етапів послаблення карантину – відкривати ресторани, басейни та дитячі табори, заявив мер столиці Віталій Кличко.

***

У Києві вже 3580 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

***

Київ поки не може послабити карантин: брифінг Кличка.

***

Станом на ранок 10 червня у Збройних Силах України на COVID-19 хворіють 138 осіб. За останню добу виявили три нові випадки.

***

Місто Київ та ще шість областей не можуть із 10 червня застосувати черговий етап пом'якшення карантину, заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

***

Станом на 10 червня в Україні лабораторно підтвердили 28 381 випадок COVID-19, за добу зареєстрували 525 нових.

9.06.2020

У Слов’янську Донецької області в осередку спалаху коронавірусу на одному з місцевих підприємств хворобу COVID-19 виявили вже у 54 осіб.

***

***

Дотримуватися правил безпеки в умовах поширення коронавірусної хвороби COVID-19 необхідно незалежно від послаблення карантинних заходів.

В Центрі нагадали про основні правила, яких варто дотримуватися:

  • Безконтактне привітання — одна з важливих рекомендацій, дотримуватися якої повинні всі. Усмішка, кивок голови чи два пальці літерою «V», — вбережуть вас від зайвого, у час пандемії, контакту із шкірою рук іншої людини. Втім, навіть безконтактне привітання не виключає частого і ретельного миття рук.
  • Під час походів у магазини або в інших публічних місцях тримайтеся на відстані не менше метра від інших і, за можливості, не торкайтеся руками очей, рота, носа.
  • Перед доторком до кошиків або візочків обробляйте їх дезінфектором із вмістом спирту не менше 60%. Після повернення з магазину, а також після розбору принесених покупок ретельно мийте руки теплою водою з милом протягом 20–40 секунд.
  • Придбані овочі та фрукти слід мити так само, як і завжди. Перед тим як торкатися до них, помийте руки водою з милом. Після цього ретельно вимийте фрукти і овочі чистою водою, особливо якщо ви їсте їх сирими.
  • Регулярно і ретельно обробляйте руки дезінфектором із вмістом спирту не менше 60% або мийте їх теплою водою з милом протягом 20–40 секунд. Це допомагає знищити віруси, які можуть перебувати на шкірі.
  • Уникайте місць великого скупчення людей. Там набагато вища ймовірність опинитися в тісному контакті з особою, інфікованою COVID-19.
  • Дотримуйтеся правил респіраторної гігієни. Під час кашлю або чхання прикривайте рот і ніс згином ліктя або серветкою. Використану серветку слід викинути і вимити руки.
  • Якщо у вас підвищилася температура, з’явилися кашель і утруднене дихання, подзвоніть до сімейного лікаря. Звернення до лікаря по телефону дозволить йому, за необхідності, оперативно направити вас до спеціалізованого лікувального закладу.

***

Через високий рівень захворюваності на коронавірус Київ не може перейти на наступні етапи послаблень протиепідемічних заходів.

***

Київ в умовах послаблення карантину / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

***

Станом на 9 червня сім регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

Станом на 9 червня в Україні лабораторно підтверджено 27 856 випадків COVID-19. За добу 394 нових випадків.

***

В районі ООС частково відновлюється робота КПВВ.

Як зазначається, пропуск громадян і транспортних засобів буде проводитися щоденно з 11.00 до 14.00 та здійснюватися:

для автомобільного сполучення - через КПВВ «МАР’ЇНКА» – дорожній коридор «Донецьк – Курахове»;

для пішого сполучення - через КПВВ «СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА» – дорожній коридор «Станиця Луганська – Щастя – Новоайдар».

8.06.2020

Мер Львова Андрій Садовий просить Кабмін послабити карантин в області, зокрема дозволити роботу спортивних закладів та відновити пасажирське сполучення у режимі спецперевезень.

***

У Чернівецькій області протягом 8 червня зафіксували 31 новий випадок інфікування коронавірусом, загалом їх кількість сягнула 3729.

***

У селах Криничне та Дмитрівка Болградського району Одещини встановлять карантинні контрольно-пропускні пункти у зв'язку зі збільшенням кількості хворих на COVID-19.

***

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко нагадав умови роботи ринків під час карантину:

- допуск працівників на ринок після термоскринінгу;

- на вході до ринку повинні бути облаштовані місця для обробки рук антисептиками;

- 1 відвідувач на 10 квадратних метрів площі ринку; допуск на ринок лише в захисній масці; проведення дезінфекції поверхонь;

- інформація про профілактику COVID-19 повинна бути розміщена на видноті.

***

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що коронавірус нікуди не зник, і від нього треба й надалі рятувати життя.

***

У броварському садочку “Калинка”, що на Київщині, у 9 дітей та 3 дорослих підтвердили діагноз COVID-19.

***

Посилювати чи ні епідеміологічні заходи для осіб, старших за 60 років, у зв'язку зі зростанням кількості хворих на коронавірус у Києві, вирішуватиме місцева влада, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

***

Кожна область самостійно визначатиме, чи дозволяють епідпоказники переходити до наступного етапу послаблення карантину та чи можна відкривати бази відпочинку, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

***

Перехід до послаблення наступного етапу карантину можливий за умови відповідності епідситуації в області трьом визначеним критеріям, нагадала пресслужба Кабінету міністрів України. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

***

У Збройних силах України зафіксували ще один випадок захворювання на COVID-19. Наразі хворі 142 особи.

***

​​За минулу добу, 7 червня, у Києві підтвердили 72 нові випадки COVID-19, серед інфікованих - шестеро медиків.

***

Станом на ранок 8 червня в Україні лабораторно підтвердили 27 462 випадки COVID-19. Найбільше нових випадків зафіксували у Києві - 72.

***

Личаківський райсуд Львова тимчасово припиняє роботу у звязку з тим, що в одного із суддів підтвердили інфікування коронавірусом.

* * *

Протягом неділі, 7 червня, у Чернівецькій області виявлено 59 нових випадків інфікування коронавірусом, водночас дев'ять буковинців одужали від COVID-19.

7.06.2020

У столиці з 8 червня відновлюється рух міських електропоїздів: потяги курсуватимуть у години “пік”, а також по суботах і неділях.

* * *

Станом на 7 червня чотири регіони України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів. Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, поки не готові до послаблення карантину м. Київ, Волинська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

* * *

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов закликав українців не нехтувати карантинними заходами, попри пом'якшення карантину.

* * *

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє, що батьки не повинні закуповувати засоби захисту для дітей в дитячі садочки, бо це має робити адміністрація закладу.

Він зазначив, що вимагання довідок та певних листів у дитсадках від батьків про те, що вони не матимуть претензій у разі зараження їх дитини коронавірусом, є самодіяльністю керівництва дитячого садочка, що не передбачена жодним нормативним документом в Україні.

* * *

Станом на 7 червня в Україні лабораторно підтверджено 26 999 випадків COVID-19. За добу зафіксовано 485 нових випадків.

6.06.2020

У Чернівецькій області протягом суботи зареєстровано 68 випадків зараження коронавірусом,  загальна кількість інфікованих COVID-19 перевищила 3600.

* * *

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що у Волинській і Донецькій областях скасували послаблення карантинних заходів через зростання кількості захворювань на COVID-19.

* * *

Прем'єр-міністр Шмигаль доручив розглянути можливість запуску на Львівщині пулінг-тестування, що дозволить одночасно тестувати 5 зразків відібраного матеріалу. 

* * *

На сьогодні у Києві 3375 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за добу кількість хворих збільшилася на 83, 2 померли.

* * *

Станом на 6 червня поки не готові до послаблення карантину м. Київ, Волинська, Донецька, Житомирська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

* * *

У Збройних силах України на минулу добу зареєстровано чотири нових випадки захворювання на COVID-19, загалом станом на ранок 6 червня в армії - 135 хворих. 

* * *

За час пандемії COVID-19 в Україні зафіксовано 5 016 випадків захворювання на коронавірусну хворобу серед медичних працівників.

* * *

В Україні станом на ранок 6 червня підтверджено 26 513 випадків COVID-19. За добу – 549 нових випадків. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ.

5.06.2020

* * *

Через масове захворювання на COVID-19 у Слов’янську тимчасово обмежили пасажирське міжміське сполучення, а Укрзалізниця з 6 червня припиняє продаж квитків до міста.

* * *

З 5 червня місто Чернігів переходить до наступного етапу послаблення карантину, в умовах якого дозволяється робота закладів громадського харчування - кафе, ресторанів, барів та ін.

***

На Одещині послаблення з 5 червня карантину не торкнеться міста Подільська, в якому зареєстровано найбільше хворих на COVID-19.

***

Уроки Всеукраїнської школи онлайн триватимуть до 12 червня.

***

Через високий рівень захворюваності на COVID-19 карантин на Львівщині продовжено ще на тиждень.

***

У селі Горобівка Білопільського району Сумської області через сплеск захворюваності на COVID-19 запровадять обмеження на в’їзд і виїзд.

***

У Вінниці станом на п’ятницю запрацювали 15 дитячих садочків, відвідуваність становить 25%.

***

Метро Києва обмежить вхід на кількох станціях - побільшало пасажирів.

Це станції "Житомирська", "Святошин", "Чернігівська", "Лісова" та "Почайна". Саме на них зростає пасажиропотік останніми днями.

***

У Києві поки не відкриватимуть ресторани та басейни.

"Уряд дозволив більшості міст, де показники в межах визначених урядом, перейти до наступного етапу послаблення, зокрема, відкрити з 5 червня ресторани і кафе та басейни. У Києві на сьогодні один з трьох показників щодо кількості хворих на 100 тисяч населення перевищує норму та становить 14,9%", - зазначив Київський міський голова Віталій Кличко.

***

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій проїхався поїздом Київ-Маріуполь і особисто перевірив, як виконуються рекомендації МОЗ.

***

Динаміка збільшення інфікованих COVID-19 в Україні.

***

Місто Київ та сім областей України не готові з 5 червня відкривати заклади громадського харчування з відвідуванням клієнтів всередині.

***

У Сумській області за останню добу з’явився ще один осередок коронавірусу – у Білопільському районі.

***

Пом'якшення карантину не скасовує необхідності дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції.

***

Станом на 5 червня в Україні зареєстровано 4 963 випадки захворювання на COVID-19, серед дітей таких випадків 1859.

***

На сьогодні банки відкрили 89% своїх відділень, хоча на початок травня їх частка становила 75%.

***

Станом на 5 червня в Україні лабораторно підтверджено 25 411 випадків COVID-19. За добу 588 нових випадків.

4.06.2020

У регіонах, які відповідають критеріям послаблення карантину, 5 червня відкриються кафе та ресторани, але вхід відвідувачів туди заборонено без супроводу працівника закладу.

***

Державна авіаційна служба України видала рішення з безпеки польотів щодо експлуатаційних заходів протидії розповсюдженню інфекції коронавірусу. Серед головних вимог — фізичне дистанціювання, захисні маски, альтернативна мобільна реєстрація та безконтактна посадка.  

***

Через зростання захворюваності на коронавірус у Чернігівській області не планують переходити до наступного етапу послаблення карантинних заходів.

***

АТ "Укрзалізниця" 4 червня розпочала рух поїздів далекого сполучення у західні області України.

***

Кабмін зобов'язав регіони скасовувати послаблення карантину, якщо три дні поспіль спостерігатиметься невідповідність епідеміологічної ситуації встановленим вимогам щодо пом’якшення карантину.

***

Кабінет Міністрів опублікував постанову про послаблення карантинних заходів в Україні з 5 червня.

Згідно з документом, Кабмін дозволив такі пом'якшення:

- прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують внутрішні пасажирські перевезення авіаційним транспортом;

- діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), за умови, що суб’єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, та за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно;

- особам, які досягли 60-річного віку, дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;

- можуть поновити діяльність заклади, що надають послуги з розміщення, крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

***

Міністерство охорони здоров'я працює над розробкою правил для функціонування аеропортів на час карантину.

***

Станом на 4 червня вісім регіонів України та Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

Станом на 4 червня в Україні лабораторно підтверджено 25 411 випадків COVID-19. За добу зафіксували 588 нових випадків.

***

У Києві за добу підтвердили 77 випадків коронавірусу, загалом у столиці вже 3210 випадків захворювання на COVID-19.

3.06.2020

Київ після послаблення карантину / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

***

У Дніпрі двох чоловіків 71-го та 75 років, в яких раніше діагностували COVID-19, виписали з лікарні після одужання.

У Дніпрі виписали з лікарні чотирьох пацієнтів, що одужали від коронавірусу / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

***

Зовнішнє незалежне оцінювання у столиці відбудеться, але участь у ньому пропонується взяти лише тим, кому воно необхідне для вступу до українських вишів.

***

Центр громадського здоров'я оприлюднив рекомендації щодо відвідування дитячих садочків в умовах пандемії COVID-19.

"Приводячи та забираючи дитину, батьки мають використовувати захисну маску та дотримуватись фізичного дистанціювання (не менше одного метра) з іншими людьми. Не слід дозволяти дитині брати з собою в садочок іграшки з дому та забирати іграшки з садочка до дому", - йдеться у рекомендаціях.

***

Медпрацівники Києва / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

***

Кабінет міністрів дозволив з 5 червня роботу закладів громадського харчування, проведення релігійних заходів, а також скасував вимогу щодо дотримання режиму самоізоляції для осіб віком від 60 років.

***

Уряд із 5 червня запустить внутрішні авіасполучення, а із 15 червня – міжнародні.

***

Станом на 3 червня 7 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

***

АТ "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків за 90 діб до відправлення на 28 пар поїздів.

***

Ізраїль не планує відкривати авіасполучення з Україною, поки показники захворюваності на COVID-19 не знизяться практично до нуля.

***

В Україні станом на 3 червня на COVID-19 захворіли 4785 медичних працівників та 1791 дитина.

***

На Львівщині за минулу добу захворювання на коронавірус лабораторно підтвердили у 96 осіб, що стало новим антирекордом області.

***

Станом на 3 червня в Україні лабораторно підтверджено 24 823 випадки COVID-19. За добу - 483 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-