На карантин

На карантин "закрили" Болградський район Одещини

Укрінформ
На Одещині погіршилась ситуація з поширенням COVІD-19: найбільші осередки захворювань зафіксовані в Одесі, Подільському та Болградському районах.

Про це повідомляє пресслужба Болградської РДА.

"З 18 червня у Болградському районі посилено заходи з протидії розповсюдженню COVID-19. Таке рішення ухвалила комісія з ТЕБ і НС райдержадміністрації з огляду на те, що на території району зареєстровано 84 випадки захворювання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 18 червня до особливого розпорядження в районі заборонено регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом, а з 22 червня - функціонування ринків, роботу суб’єктів господарювання, що передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, літних майданчиків тощо), закладів культури, торгового і побутового обслуговування населення тощо.

Читайте також: Десять областей та Київ не готові до послаблення карантину - МОЗ

Управлінню Держпродспоживслужби у районі, міськрайонному сектору ГУ ДСНС доручено в межах компетенції вжити заходів, спрямованих на виконання рішення комісії.

За словами голови Одеської ОДА Максима Куцого, протягом тижня на 130 осіб зросла кількість хворих на COVID-19 в області, причому найбільші осередки зафіксовані в Одесі - 291, у Болградському та Подільському районах - відповідно 84 та 447. Загальна кількість пацієнтів сягає 1161, «активних» випадків - 648, одужали 513 осіб.

Через складну епідемічну ситуацію у Болградському районі закриті на карантин села Дмитрівка та Криничне, а в Ізмаїльському районі - село Першотравневе. Туди направлено групу експертів-епідеміологів.

За даними ЦГЗ, на 18 червня (станом на 9:00) в Україні 34 063 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 966 летальних, 15 447 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 829 нових випадків. Загалом проведено 530 442 тестування методом ПЛР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-