Шмигаль про можливе посилення карантину: Від цього ніхто не застрахований

Шмигаль про можливе посилення карантину: Від цього ніхто не застрахований

Укрінформ
Кабінет міністрів України не планує змінювати систему управління карантином.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції на тему "100 днів уряду", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не передбачаємо найближчим часом змінювати систему управління карантином в нашій країні. Стосовно посилення заходів. Якщо в критичній кількості областей відбудеться ситуація, яка призведе до зростання, тобто 10 і більше областей, якщо ми будемо бачити таке гіперболічне зростання захворюваності, це буде приводом для прийняття рішення про посилення карантинних заходів у державі. Від цього ніхто не застрахований. Ми бачимо що в низці держав є повторні хвилі захворювання, ми, звичайно, хочемо зараз управляти і розуміти, що ми не допустимо такого гіперболічного зростання. Але тут величезна частка відповідальності лежить на самому українському суспільстві, на кожному з нас, як ми ставимося до тих заходів, які обмежують і зупиняють розповсюдження цієї епідемїї", - сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр наголосив, що попри введення певних пом'якшень карантину, в низці областей ще не перейшли навіть до другого етапу.

"Тому ми сьогодні працюємо щільно з тими регіонами, де відбувається погіршення ситуації, воно відносне погіршення, тому що ми кожен день бачимо коливання... Ми розуміємо, як цим управляти, ми співпрацюємо з областями, обласним керівництвом, міськими головами. Кожен на своєму рівні, розуміючи рівень загрози або рівень захворюваності, конкретно управляє, вживає заходів і має всі інструменти, щоби на рівні місцевих комісій техногенної та екологічної безпеки приймати рішення і зробити заходи жорсткішими . Ті параметри, за якими обираються ті чи інші заходи по пом'якшенню або навпаки по посиленню карантинних заходів і обмежень, вони прописані, вони є дієвими", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль прокоментував “коронавірусний” антирекорд: Подекуди люди “розслабилися”

Він також зазначив, що поняття адаптивного карантину використовується лише в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11 червня 8 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів.

Згідно з даними МОЗ, поки не готові до послаблення карантину м. Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Львівська, Рівненська, Тернопільска та Чернівецька області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-