Зростання захворювання на COVID-19 пов’язане з пом’якшенням карантину — Ляшко

Зростання захворювання на COVID-19 пов’язане з пом’якшенням карантину — Ляшко

Укрінформ
Зростання захворювання на COVID-19 пов’язано з пом’якшенням карантину.

Про це в ефірі програми “Право на владу” сказав головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Коли в перший день (початку зростання захворюваності — ред.) реєструвалося 600 випадків, ми говорили, що ми розбираємо черги, які створилися в містах мільйонниках, для того щоб протестувати. Я акцентував увагу, що не можна робити ніяких висновків, коли ми говоримо про один або два дні. Треба дивитися тренди щодо зростання або стабілізації процесу. Коли ми сьогодні бачимо 829 випадків — ми бачимо чіткий тренд по зростанню”, - сказав Ляшко.

Читайте также: Степанов назвав поведінку українців щодо карантинних обмежень “анархією”

За його словами, вже можна казати про певні тенденції зростання захворюваності після зняття карантинних обмежень.

“Зараз ми бачимо чітку тенденцію (до зростання захворюваності — ред.), саме пов’язана з етапами пом’якшення карантинних заходів. Збільшення тестувань не має такої чіткої прогресії, кореляції до збільшення кількості випадків, це одномоментний процес, який показує, що у нас все-таки пов’язане зростання з відсутністю жорстких карантинних обмежень”, - сказав Ляшко.

Він додав, що суб’єкти господарювання, які поновили свою діяльність, не дотримуються жорстко всіх вимог, також не дотримуються вимоги при роботі громадського транспорту.

Як повідомляв Укрінформ, 18 червня в Україні встановлений своєрідний "антирекорд" за кількістю захворілих на добу - 829 осіб. Загалом з початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 34 063 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-