Катастрофа літака ЗСУ з курсантами на Харківщині

Катастрофа літака ЗСУ з курсантами на Харківщині

Оновлюється
Укрінформ
Увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. Крім екіпажу, на борту перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних сил. 

Укрінформ стежить, як розгортаються події:

* * *

20:10 Слідчі Державного бюро розслідувань у рамках розслідування авіакатастрофи військового літака АН-26 на Харківщині провели низку слідчих дій, у тому числі опитали 40 свідків.

* * *

18:47 Розшифровка бортових самописців Ан-26, що впав під Чугуєвом ввечері 25 вересня, проводиться в Харкові.

* * *

18:25 У вівторок, 29 вересня, у Харкові відбудеться церемонія прощання із загиблим курсантом Віталієм Вільховим, який помер у лікарні, прощання з іншими жертвами авіакатастрофи відбудеться вже після ідентифікації тіл.

* * *

18:06 ДНК-експертизи загиблих в авіакатастрофі під Харковом 25 вересня слідству обіцяють провести в скорочені терміни, за два тижні.

* * *

11:25 Чорні скриньки з літака Ан-26, що впав під Харковом, у задовільному стані, їх почали розшифровувати.

27 вересня

17:53 Уряд Канади пропонує Україні всебічну допомогу після катастрофи літака ЗСУ на Харківщині.

* * *

13:10 Стан здоров’я курсанта В’ячеслава Золочевського, який єдиний вижив у авіатрощі 25 вересня, наразі оцінюється як середньої тяжкості.

* * *

10:23 Підрозділи ДСНС завершили роботи на місці падіння літака з курсантами у Харківській області.

26 вересня

22:45 Глава ХОДА Олексій Кучер заявив, що на місці падіння літака Ан-26 закінчились процесуальні дії, наразі розглядаються три версії причин катастрофи — теракт, халатність та несправність борту.

* * *

22:32 Франція готова надати допомогу Україні, якщо вона буде корисною у нинішніх обставинах - заява МЗС країни.

* * *

21:45 Голова Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив, що слідство щодо катастрофи Ан-26 має оперативно перевірити дії диспетчера

* * *

19:33 Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба опублікував список загиблих в авіакатастрофі Ан-26, яка сталася у п'ятницю біля міста Чугуєва на Харківщині.

* * *

18:22 Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба опублікував банківські реквізити та контакти для тих, хто хоче надати допомогу родинам загиблих в авіакатастрофі військового літака Ан-26.

* * *

18:21 З уламків літака Ан-26, що впав на Харківщині, вже дістали бортові самописці.

* * *

15:46 Камера відеоспостереження зафіксувала останні секунди польоту Ан -26 Збройних сил України з курсантами Харківського Національного університету Повітряних сил на борту.

* * *

15:02 Президент Володимир Зеленський у Харкові відвідав у лікарні курсанта В’ячеслава Золочевського, який отримав поранення внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 поблизу Чугуєва, та поспілкувався з його мамою.

* * *

13:30 Ідентифікувати тіла загиблих в авіакатастрофі на Харківщині курсантів наразі неможливо, ДНК-експертиза триватиме від двох до трьох тижнів.

* * *

13:22 Сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака Ан-26 Повітряних сил Збройних сил на Харківщині виділять по 1,5 млн грн допомоги.

* * *

13:20 Держкомісія, утворена урядом, має до 25 жовтня подати звіт про результати розслідування катастрофи Ан-26. 

* * *

13:08 Президент Володимир Зеленський доручив заборонити навчальні польоти літаків Ан-26 та їх аналогів у Збройних силах на час розслідування авіакатастрофи на Харківщині.

* * *

12:41 ДБР перевіряє чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині:

 - катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату;

 - катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем;

 - неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами;

 - неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

* * *

11:57 Президент Володимир Зеленський заявив, що в результаті авіакатастрофи загинули 26 осіб, одна людина перебуває в лікарні.

* * *

11:54 Курсанта, який вижив після авіакатастрофи під Харковом, вивели з шокового стану, наразі він спілкується з лікарями та рідними.

* * *

11:40 Президент Володимир Зеленський оголосив 26 вересня Днем жалоби в Україні у зв’язку з катастрофою військового літака Ан-26 на Харківщині.

* * *

11:35 Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що родинам загиблих та потерпілих в авіакатастрофі літака ЗСУ на Харківщині буде надана допомога.

Зеленський прибув на місце катастрофи під Харковом / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

* * *

11:19 Літак, який зазнав катастрофи на Харківщині, цього року отримав продовження строку експлуатації на два роки, капітального ремонту борту не передбачалося.

* * *

11:16 Курсант, що отримав 90% опіків у авіакатастрофі під Харковом, помер.

* * *

11:14 У військовому літаку Ан-26, що впав під Чугуєвом на Харківщини, перебували люди з 11 областей.

* * *

10:36 Для ідентифікації загиблих у катастрофі військового літака Ан-26 на Харківщині потрібно буде провести ДНК-експертизи, оскільки тіла дуже понівечені.

* * *

10:24 Державна комісія з розслідування причин катастрофи військового літака Ан-26 розпочала свою роботу на Харківщині. На місце трагедії в місто Чугуїв вилетіли: віцепрем'єр Олег Уруський, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак, міністр оборони Андрій Таран, міністр МВС Арсен Аваков та голова ДСНС Микола Чечоткін.

* * *

10:14 Падіння військового літака Ан-26 на Харківщині сталося через технічну несправність, імовірно, машина зачепилася крилом за землю і після цього впала. Про це сказав міністр оборони Андрій Таран.

* * *

* * *

09:29 На місці авіакатастрофи літака Ан-26 на Харківщині знайшли тіло ще одного загиблого, пошуки двох осіб продовжуються.

* * *

05:05 Військово-транспортний літак Ан-26, який зазнав аварії в Чугуєві, був виготовлений 43 роки тому, а до 1 жовтня йому повинні були продовжити термін експлуатації на два роки.

* * *

03:56 Державне бюро розслідувань звернулося до свідків авіакатастрофи Ан-26 у Чугуєві з проханням про допомогу в зборі інформації.

Катастрофа літака під Харковом / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

* * *

01:04 В Харківській області 26 вересня оголошено День жалоби за загиблими в авіакатастрофі літака Ан-26.

* * *

00:56 Курсанти, що перебували в літаку Ан-26, який упав ввечері 25 вересня поблизу військового аеродрому в Чугуєві на Харківщині, намагаючись врятуватися, вистрибували з літака перед зіткненням з землею, кажуть очевидці.

* * *

00:41 На борту літака Збройних Сил Ан-26, який зазнав катастрофу на Харківщині, перебували 27 осіб, одного із курсантів не було допущено до польоту, повідомили у командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

* * *

00.20 Пілот літака, що впав під Харковом, незадовго до катастрофи повідомляв про відмову двигуна. Про це під час брифінг на місці трагедії сказав голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

* * *

00.07 За фактом падіння військового літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ на Харківщині розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України). Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

* * *

25 вересня

23.44 Один з постраждалих в авіакатастрофі під Харковом має 90% опіків. Про це сказав на брифінгу на місці трагедії голова Харківської ОДА Олексій Кучер. "27 людей, за останніми даними, були на борту. Знайшли 22 тіла. Двоє постраждалих у медзакладах", - розповів він.

* * *

23.37 Причини авіакатастрофи літака Збройних Сил Ан-26 на Харківщині стануть предметом ретельного розслідування. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

* * *

23.23 На борту літака, що розбився під Харковом, перебували курсанти другого та четвертого курсів. Про це під час брифінгу заявив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

* * *

23.15 На місці авіакатастрофи літака ЗСУ на Харківщині провело брифінг керівництво ЗСУ.

* * *

22.52 Держкомісію з розслідування обставин падіння літака Ан-26 в п'ятницю під Харковом очолить віцепрем'єр Олег Уруський. Про це у своєму Телеграм написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

* * *

22.38 Стан одного постраждалого в авіакатастрофі під Харковом, яка сталася 25 вересня ввечері, критичний. Про це у своєму Телеграмі написав голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

* * * 

22.29 Президент Володимир Зеленський заявив, що у суботу прибуде на Харківщину, де ввечері 25 вересня розбився військовий літак з курсантами Харківського національного університету Повітряних сил.

22.22 Для з'ясування обставин і причин катастрофи військового літака Ан-26 на Харківщині, внаслідок якоїо загинуло щонайменше 20 осіб, створюється державна комісія. Про це йдеться у дописі на сторінці Офісу Президента у Фейсбуці.

* * *

22.00 Наразі відомо про 20 загиблих і двох постраждалих. Про це, як передає Укрінформ, повідомив відділ комунікації поліції Харківщини.

* * *
21.39 На Харківщині, в Чугуївському районі, впав літак Ан-26 (б/н 76) Повітряних Сил ЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-