Світ підтримує Україну

Світ підтримує Україну

Оновлюється
Укрінформ
Рішення Росії визнати самопроголошені «республіки» на тимчасово окупованих територіях сходу України спричинило негативну реакцію світових лідерів, організацій та країн. У їхніх заявах ідеться про те, що визнання маріонеткових утворень "Л/ДНР" є порушенням міжнародного права, грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України.

Влада Японії оголосила про запровадження санкцій проти Росії у зв'язку з її агресивними діями в Україні. Вони, зокрема, передбачають заборону на випуск російських облігацій у Японії та замороження активів деяких фізичних осіб.

***

ЄС ухвалив пакет суворих санкцій проти Росії у відповідь на дії, спрямовані проти суверенітету й територіальної цілісності України, які є абсолютно неприйнятними для Європи. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

***

Нові антиросійські санкції США поширюються на суверенний держборг РФ, 44 фінансові установи, п’ять суден, а також кількох представників кремлівської еліти та їхніх родичів.

***

Впливова група політиків - 67 депутатів Європарламенту - у відповідь на російську агресію проти України закликала ЄС накласти санкції персонально на Путіна та членів Ради безпеки РФ.

***

Канада оголосила про новий пакет санкцій проти Росії у звязку з визнанням нею незалежності так званих “Л/ДНР”.

***

Принципи Статуту ООН не можуть застосовуватися вибірково й повинні виконуватися всіма країнами - членами Організації Об’єднаних Націй. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у зверненні щодо ситуації в Україні.

***

Президент США Джо Байден оголосив про введення санкцій безпосередньо проти Росії через нову агресію з її боку проти України.

***

Країни-члени ЄС погодили пакет санкцій, який буде дуже болючим для російської економіки. «Цей пакет санкцій, що був ухвалений одноголосно країнами-членами, завдасть шкоди Росії і буде дуже болючим. Ми робимо це у тісній координації з нашими партнерами - США, Великою Британією і Канадою. 351 член російської Державної думи, які голосували за це порушення міжнародного права та територіальної цілісності, суверенітету України, будуть включені до санкційного списку. Ми погодилися вжити санкції проти 27 осіб та закладів, що відігравали свою роль у підриві або загрозах територіальній цілісності України, її суверенітету та незалежності», - заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

***

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін у парламенті заявила, що Росія є стороною конфлікту навколо України, і не може уникнути відповідальності, заперечуючи це.

***

Мери різних міст світу продовжують висловлювати підтримку Києву та Україні в протистоянні російській агресії. Останній такий лист надійшов від учасників Пакту вільних міст. Його підписали мери Амстердама, Будапешта, Лос-Анджелеса, Подґориці, Тайбею, Ульма, Варшави, Братислави, Гданська, Парижа, Праги, Таоюані, Ной-Ульма.
***

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін під час засідання Ради національної безпеки країни зазначив, що суверенітет і територіальну цілісність України необхідно поважати.

***

Ірландія вважає рішення Росії про визнання незалежності самопроголошених утворень ОРДЛО кричущим порушенням територіальної цілісності України та підтримує додаткові санкційні заходи.

***

Дії Росії з визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» є порушенням політичної єдності, суверенітету та територіальної цілісності України та суперечать Мінським домовленостям. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

***

Голова Парламентської асамблеї НАТО закликав союзників рішуче засудити визнання Росією самопроголошених утворень ОРДЛО та застосувати проти Росії дійсно болючі та тривалі санкції.                                 

                                                                               ***

Рішення Росії визнати самопроголошені утворення на окупованих територіях Донецької та Луганської областей є грубим порушенням суверенітету України та міжнародного права, Данія засуджує це рішення.

***

В уряді Чеської Республіки назвали дії РФ щодо визнання незаконних утворень на захоплених територіях Донецької та Луганської областей України спробою відновити Радянський Союз.         

                                                                               ***

Одностороння атака Росії проти територіальної цілісності України є грубим порушенням міжнародного права та підставою для застосування пакету важких санкцій з боку Європейського Союзу. Про це у Твіттері написала президент Європарламенту Роберта Мацола.                            

                                                                               ***

Визнання російською владою так званих "Л/ДНР" є порушенням Мінських домовленостей та серйозною перешкодою на шляху до дипломатичного вирішення напруженої ситуації, заявив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

***

Чорногорія підтверджує свою однозначну підтримку незалежності, територіальній цілісності та суверенітету України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, засуджує всі акти про визнання самопроголошених «Д/ЛНР». Про це йдеться в заяві президента Чорногорії Міло Джукановича в Твіттері.                                                               ***

Австралійський уряд засуджує визнання Росією незаконних утворень на захоплених територіях Донецької та Луганської областей України і готовий разом з нашими партнерами оголосити про санкції.

   ***

Франція запровадить санкції проти відповідальних за рішення про визнання Росією незаконних утворень на захоплених територіях Донецької та Луганської областей України.

   ***

Грузія підтримує територіальну цілісність України та рішуче засуджує рішення про визнання Росією псевдореспублік «ЛНР» та «ДНР».

   ***

Німеччина відреагує жорстко й належним чином на дії Росії, яка порушила Мінські домовленості, резолюцію Радбезу ООН та знову зазіхає на суверенітет і цілісність України.

                                                                           ***

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда засудив визнання Росією незаконних утворень в ОРДЛО.

                                                                             ***

Президентка Молдови Мая Санду виступила з рішучим засудженням визнання Росією так званих "ДНР" та "ЛНР" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. 

                                                                             ***

Сполучені Штати вважають нонсенсом введення в ОРДЛО російських військ як «миротворців» та обіцяють уже у вівторок оголосити про додаткові заходи з метою притягнути РФ до відповідальності.

***

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш наголошує, що рішення Росії визнати незалежність так званих «Л/ДНР» суперечить принципам і Статутові цієї організації.

***

У зв'язку з визнанням незалежності так званих  «ДНР» і «ЛНР» Канада запровадить економічні санкції проти Росії, повідомила міністр закордонних справ цієї країни Мелані Жолі.

***

Туреччина віддана збереженню політичної єдності та територіальної цілісності України, вважає рішення Росії неприйнятним і заперечує його, закликаючи поважати міжнародне право.

***

Рішення Путіна про "визнання" незаконних утворень на території ОРДЛО є порушенням міжнародного права, Статуту ООН і актом агресії, який загрожує всій Європі, заявив прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала,

***

Байден підписав указ про санкції у зв'язку з підривом суверенітету України. Зокрема, йдеться про заборону інвестицій, торгівлю та фінансування псевдореспублік, блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку з діями Росії та рішенням про визнання незаконних утворень на території Донецької та Луганської областей.

***

Чинний голова ОБСЄ глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, генсек ОБСЄ Гельґа Шмід, президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Маргарета Седерфельт та генсек ПА ОБСЄ Роберто Монтелла засудили рішення Росії щодо визнання "незалежності" самопроголошених утворень в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а також закликали скасувати це рішення.

***

Рада Європи закликає Росію скасувати рішення про визнання так званих «народних республік» на території ОРДЛО та утриматися від подальшого загострення ситуації.

***

Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола засудила рішення Росії визнати самопроголошені утворення на тимчасово окупованих територіях на сході України.

***

Російське керівництво, визнавши незаконні утворення на території ОРДЛО, завдало серйозного удару по зусилля з пошуку мирного шляху врегулювання конфлікту та порушило суверенітет України. «Сьогоднішнє визнання президентом Путіним самопроголошених «народних республік» на сході України є грубим порушенням міжнародного права і серйозним ударом по всіх дипломатичних зусиллях щодо мирного врегулювання та політичного вирішення конфлікту», - заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

***

Визнання президентом РФ Володимиром Путіним так званих "ДНР" та "ЛНР" на тимчасово окупованих територіях українського Донбасу є чітким порушенням Мінських домовленостей та викликом дипломатичному врегулюванню. Про це заявив у своєму Твіттері федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

***

Італія засудила дії РФ та закликала повернутися за стіл переговорів. «Рішення російської влади про визнання так званих сепаратистських республік Луганської та Донецької областей підлягає засудженню як таке, що суперечить Мінським домовленостям і становить серйозну перешкоду в пошуку дипломатичного рішення. Італія продовжує підтримувати цілісність і суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Італія закликає всі сторони повернутися за стіл переговорів у відповідних форматах, вважаючи, що односторонні ініціативи перешкоджають досягненню стабільності та безпеки в регіоні», - йдеться в заяві міністра закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо.

***

Фінляндія засуджує односторонні дії Росії, які порушують суверенітет і територіальну цілісність України та вважає визнання сепаратистських регіонів на сході України серйозним порушенням Мінських домовленостей. Про це йдеться в заяві Президента Фінляндії Саулі Нііністьо.

***

Латвійська Республіка закликає міжнародне співтовариство запровадити жорсткі санкції проти Росії у відповідь на продовження атаки на незалежність України. Про це заявили спікер Сейму, прем'єр-міністр та міністр закордонних справ Латвії.

***

Президенти Єврокомісії та Євроради зробили спільну заяву через визнання Путіним «Л/ДНР»Президент Європейської ради Шарль Мішель та Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн засудили рішення президента РФ визнати незалежність двох самопроголошених утворень на територіях ОРДЛО.

***

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг рішуче засудив рішення Росії щодо визнання самопроголошених «республік» на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

***

Сполучені Штати готові рішуче реагувати на визнання Росією так званих «ЛНР і ДНР», що є порушенням міжнародного права. Про це йдеться в офіційній заяві речниці Білого дому Джен Псакі.

***

Президент Євроради Шарль Мішель засудив визнання Росією «Л/ДНР». Євросоюз реагуватиме твердо й рішуче, заявив він.

***

Високий представник ЄС Жозеп Боррель назвав визнання Росією двох незаконних утворень на території ОРДЛО грубим порушенням міжнародного законодавства.

***

Польща ініціює термінове скликання Євроради і накладення санкцій на Росію. “Рішення про визнання самопроголошених «республік» є остаточною відмовою від діалогу та грубим порушенням міжнародного права. Це - акт агресії проти України, на який необхідно відповісти однозначно у вигляді негайних санкцій”, - наголосив Моравецький.

***

Рішення президента Росії про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" є відвертим порушенням міжнародного права, грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України. Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

***

Президент Франції Еммануель Макрон засудив рішення Володимира Путіна визнати сепаратистські регіони сходу України та заявив про необхідність скликати термінове засідання Радбезу ООН.

***

Якщо російські війська офіційно увійдуть на територію ОРДЛО для захисту самопроголошених бандитських «республік», це буде актом агресії за міжнародним правом. Про це на власній сторінці у мережі Tвіттер написав відомий шведський політик Карл Більдт, колишній прем'єр-міністр Швеції, один із співавторів програми Східного Партнерства.

***

Президент Естонії Алар Каріс переконаний, що реакція Євросоюзу на визнання Росією так званих «ДНР» і «ЛНР» має бути швидкою, ефективною та єдиною.

***

Нідерланди засудили визнання Путіним так званих «Л/ДНР». “Визнання сепаратистських територій в Україні є грубим порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та Мінських угод. Нідерланди рішуче засуджують цей акт і будуть рішуче реагувати в тісній координації з нашими партнерами ЄС і НАТО”, - заявив міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра.

***

Діаспора в Канаді закликає негайно посилити санкції проти Росії. Західним державам слід невідкладно запровадити новий пакет санкцій проти Росії через визнання нею незалежності так званих “Л/ДНР”, заявила президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій.

***

Визнання Росією незалежності самопроголошених так званих “Л/ДНР” підриває безпеку Європи та вимагає рішучої реакції світу. Про це на своїй сторінці у мережі Твіттер написала міністр закордонних справ Болгарії Теодора Генчовська.

***

Румунія засудила визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та нагадала, що Росія є постійним членом Ради Безпеки ООН, який своїми діями загрожує глобальному миру та безпеці, гарантовані РБ ООН. Про це йдеться у заяві президента Румунії Клауса Йоханніса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-