Нідерланди засудили визнання Путіним так званих «Л/ДНР»

Нідерланди засудили визнання Путіним так званих «Л/ДНР»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра засудив рішення президента Росії Володимира Путіна визнати незалежність самопроголошених територій на тимчасово окупованих територіях України.

Як передає Укрінформ про це він написав у своєму Твіттері.

“Визнання сепаратистських територій в Україні є грубим порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та Мінських угод. Нідерланди рішуче засуджують цей акт і будуть рішуче реагувати в тісній координації з нашими партнерами ЄС і НАТО”, - йдеться у повідомленні.

У свою чергу прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав “серйозною ескалацією” визнання Путіним незалежності самопроголошених “Л/ДНР”.

“Дуже серйозний факт”, - сказав Рютте сьогодні ввечері на програмі Jinek_RTL.

За його словами, пакет санкцій готовий.

“Ці заходи сильно вплинуть на всю Росію”, - наголосив Рютте.

Читайте також: Штати готові негайно реагувати на визнання Росією так званих «Л/ДНР» - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб надіслати звернення до російського лідера Володимира Путіна з проханням визнати так звані "Л/ДНР". У Кремлі заявили, що визнання незаконних формувань, так званих Л/ДНР, не корелюється з Мінськими домовленостями.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей та процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-