Штати готові негайно реагувати на визнання Росією так званих «Л/ДНР» - Білий дім

Штати готові негайно реагувати на визнання Росією так званих «Л/ДНР» - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати готові рішуче реагувати на визнання Росією так званих «ЛНР і ДНР», що є порушенням міжнародного права

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Білого дому Джен Псакі, передає Укрінформ.

«Ми очікували такого кроку з боку Росії й готові негайно реагувати», - наголосила представниця адміністрації президента США

Вона повідомила, що незабаром президент Байден видасть указ, який «забороняє нові інвестиції, а також ведення торгівлі й фінансування з боку США з так званими регіонами «ДНР» і «ЛНР» в Україні».

«Цей указ також забезпечить повноваження вводити санкції проти будь-якої особи, що вирішила діяти в цих районах України», - додала Псакі.

Читайте також: Путін оголосив про визнання незалежності так званих «Л/ДНР»

Крім того, за її словами, адміністрація США оголосить про додаткові заходи, пов’язані з «сьогоднішнім кричущим порушенням Росією міжнародних зобов’язань», у тому числі по лінії Держдепартаменту й міністерства фінансів.

«Для розуміння: ці заходи стануть окремими від швидких і суворих економічних обмежень, які ми готуємо в координації із союзниками й партнерами у випадку подальшого вторгнення Росії в Україну, й будуть доповненням до них»,- зазначається в заяві.

Читайте також: США стоять на захисті територіальної цілісності України - посольство

У Білому домі також запевнили, що продовжують тісно консультуватися із партнерами, в тому числі з Україною, щодо подальших кроків та поточної ескалації з боку РФ.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент РФ Володимир Путін заявив про визнання незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР» та підписав відповідні укази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-