У Чехії назвали останнє рішення Путіна спробою відновити СРСР

У Чехії назвали останнє рішення Путіна спробою відновити СРСР

Укрінформ
В уряді Чеської Республіки назвали дії РФ щодо визнання незаконних утворень на захоплених територіях Донецької та Луганської областей України спробою відновити Радянський Союз.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Radio Prague International.

«Чеська Республіка виступає за вільну та незалежну Україну. На прикладі власної історії ми добре пам'ятаємо, що подібні кроки, спрямовані на підрив суверенітету сусідньої держави, ніколи не приводять до миру», – наголосив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Також очільник уряду підкреслив, що підтримує єдину позицію, яку країни ЄС зайняли щодо подій на сході України.

Міністр оборони Яна Чорнохова назвала дії Росії спробами відновити Радянський Союз за рахунок вільних держав.

«Одностороннє визнання двох територій, які перебувають під контролем проросійських збройних формувань, є грубим порушенням міжнародного права, суверенітету України та Мінських угод», – сказав міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський.

Читайте також: Кремль рішенням щодо так званих «Л/ДНР» визнав власну агресію проти України – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб та заборону певних угод у зв'язку з діями Росії, спрямованими на підрив суверенітету та територіальної цілісності України.

Фото: ЧТК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-