Байден підписав указ про санкції у зв'язку з підривом суверенітету України

Байден підписав указ про санкції у зв'язку з підривом суверенітету України

Укрінформ
Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України. 

Текст указу оприлюднено на сайті Білого дому, повідомляє Укрінформ.

У документі вказується, що заяви керівництва РФ про визнання незалежності так званих "Л/ДНР" суперечать зобов’язанням Росії за Мінськими домовленостями і загрожують миру, стабільності, суверенітету й територіальній цілісності України. А це "становить надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів".

У цьому зв’язку накладається заборона на: нові інвестиції в так звані "Л/ДНР" з боку будь-якої особи в США; експорт, реекспорт, продаж та поставки будь-яких товарів на ці території; будь-які фінансові або гарантійні операції з американського боку. Крім того, блокується майно та інтереси всіх осіб, які вестимуть діяльність на окупованих територіях або здійснюватимуть матеріальну допомогу чи іншу підтримку особам, котрі перебувають під санкціями.

Читайте також: Дуда: Санкції проти Росії потрібно ввести негайно

Окрім того, забороняються будь-які транзакції, що порушують обмеження, введені цим указом, а також каратиметься змова для обходу таких заборон. Вводяться візові санкції проти осіб, визначених указом.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії підписав укази про визнання самопроголошених утворень "ДНР" і "ЛНР" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-