Австралія засуджує визнання Росією так званих «Л/ДНР»

Австралія засуджує визнання Росією так званих «Л/ДНР»

Укрінформ
Австралійський уряд засуджує визнання Росією незаконних утворень на захоплених територіях Донецької та Луганської областей України і готовий разом з нашими партнерами оголосити про санкції.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Австралії, передає Укрінформ.

«Уряд Австралії засуджує заяву президента Путіна про те, що Донецька та Луганська області на сході України є незалежними державами», - заявило МЗС Австралії.

Відомство підкреслило, що це відверто підриває суверенітет та територіальну цілісність України і не має чинності відповідно до міжнародного права.

«Ми також засуджуємо заяву президента Путіна про те, що Росія розміщує так званих «миротворців» на сході України. Цей персонал не є миротворцями», - наголошується у повідомленні.

Наголошується, що eряд Австралії також тісно співпрацює зі США, Великою Британією, Європейським Союзом та іншими урядами по всьому світу, щоб агресія мала серйозні наслідки для Росії.

«Разом із нашими партнерами ми готові оголосити про швидкі та суворі санкції, спрямовані проти ключових російських осіб та організацій, відповідальних за підрив суверенітету та територіальної цілісності України», - додало міністерство.

Австралія також висловила солідарність з Україною і закликала Росію припинити агресію проти свого демократичного сусіда.

Читайте також: Джонсон проводить надзвичайний комітет після визнання Росією так званих «Л/ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із діями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-