Президент Кореї - про визнання Росією так званих «Л/ДНР»: Суверенітет України треба поважати

Президент Кореї - про визнання Росією так званих «Л/ДНР»: Суверенітет України треба поважати

Укрінформ
Президент Південної Кореї Мун Чже Ін під час засідання Ради національної безпеки країни зазначив, що суверенітет і територіальну цілісність України необхідно поважати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

«Треба поважати суверенітет та територіальну цілісність України. Країни всього світу повинні об’єднатися і працювати над швидким і мирним врегулюванням ситуації в Україні. Південна Корея братиме активну участь у цих зусиллях як відповідальний член міжнародного співтовариства”, - сказав Мун Чже Ін.

Він доручив чиновникам ретельно підготуватися, щоб гарантувати безпеку громадян Південної Кореї та захистити південнокорейську економіку від зривів ланцюга поставок, спричинених поточною безпековою кризою.

Читайте також: Відповіддю на визнання Росією так званих «Л/ДНР» мають бути санкції - президент Естонії

"Наші економічні відносини з Україною не великі, але оскільки ситуація зберігається протягом тривалого періоду часу, а Сполучені Штати та Захід вводять суворі санкції проти Росії, вплив на нашу економіку також буде великим», - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб та заборону певних угод у зв'язку з діями Росії, спрямованими на підрив суверенітету та територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-