Відповіддю на визнання Росією так званих «Л/ДНР» мають бути санкції - президент Естонії

Відповіддю на визнання Росією так званих «Л/ДНР» мають бути санкції - президент Естонії

Укрінформ
Президент Естонії Алар Каріс вважає, що відповіддю на визнання Росією самопроголошених утворень на окупованих територіях Донецької і Луганської областей мають бути санкції проти РФ.

Про це Каріс заявив на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вихід із ситуації – це санкції… Війна та агресія – це не той спосіб, як одна країна має продовжувати розвиватися», - сказав Каріс.

Коментуючи заяву прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас, що визнання Кремлем незалежності ОРДЛО зачинить двері для дипломатії, Президент Естонії зауважив, що «це не остаточний кінець дипломатії».

«Ми спробуємо продовжити не вести переговори, а спілкуватися з російською стороною, адже основне питання – якщо Путіну байдуже щодо українців, він має думати про росіян і їхню долю», - зазначив Каріс.

Він додав, що президент Росії Володимир Путін буде відповідати перед майбутніми поколіннями за свої насильницькі дії.

«Це вирішальний момент в європейській історії. Президент Путін буде відповідати перед майбутніми поколіннями за свої насильницькі дії. Європейські та західні лідери мають захистити свої цінності, прихильність до Європи, об’єднаної та мирної», - сказав Каріс.

Читайте також: Час для застосування санкцій проти Росії настав – Кулеба

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-