Час для застосування санкцій проти Росії настав – Кулеба

Час для застосування санкцій проти Росії настав – Кулеба

Відео
Укрінформ
Київ зосереджений на ухваленні рішень, необхідних для стримування Росії, і наполягатиме на застосуванні санкцій проти РФ.

Про це очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив у відеозверненні, опублікованому Міністерством закордонних справ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Попри, безумовно, шквал емоцій ми зараз зосереджені на ключовому: на тому, щоб були ухвалені рішення, необхідні для стримування Росії. Я сьогодні вночі провів кілька телефонних розмов із держсекретарем США, міністрами закордонних справ Канади, Великої Британії, з керівником зовнішньої політики ЄС. Ключова тема була санкції», – сказав міністр.

Кулеба зауважив, що зараз головне – це коли і які санкцій будуть застосовані. «Наша позиція чітка: потрібно застосовувати санкції проти Росії. Час настав», – підкреслив він.

Глава МЗС додав, що Україна скликає всі можливі міжнародні формати, наполягає на проведенні самітів, застосуванні всіх міжнародних механізмів, доступних для стримування Росії.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що відбувається і як Росія нас провокує. Зараз маємо проявити мужність, витримку для того, щоб запобігти розгортанню збройного протистояння», – наголосив Кулеба.

Міністр зазначив, що завданням №1 зараз є захист національних інтересів України, але також стратегічним завданням є пошук вигідного для України рішення у ситуації, що склалася.

Читайте також: Україна наполягає на застосуванні болючих санкцій проти Росії через визнання так званих «Л/ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Водночас він звинуватив Київ в ескалації ситуації в ОРДЛО, заявивши, що начебто Росія зробила все, аби зберегти територіальну цілісність України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка, за його словами, нібито діє на Донбасі агресивно.

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-