Україна наполягає на застосуванні болючих санкцій проти Росії через визнання так званих «Л/ДНР»

Україна наполягає на застосуванні болючих санкцій проти Росії через визнання так званих «Л/ДНР»

Заява
Укрінформ
Рішення РФ про визнання незаконних утворень в ОРДЛО не матиме жодних правових наслідків, воно різко збільшує ескалацію ситуації та може означати одноосібний вихід Росії з Мінських домовленостей.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві МЗС України.

«Україна засуджує рішення Російської Федерації про визнання «незалежності» створених нею квазіутворень на тимчасово окупованих територіях України - так званих «Луганської народної республіки» та «Донецької народної республіки», - йдеться у заяві.

У МЗС зазначають, що такими діями російська сторона грубо попрала основи міжнародного права, Статут ООН, порушила суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: Україна ініціює негайні консультації високого рівня з державами Будапештського меморандуму

У зовнішньополітичному відомстві наголошують, що рішення РФ не матиме жодних правових наслідків.

«Це рішення різко збільшує ескалацію ситуації та може означати одноосібний вихід Російської Федерації з Мінських домовленостей. Українська сторона розуміє наміри Росії та її прагнення спровокувати Україну. Ми враховуємо усі ризики і не піддаємося на провокації, залишаємося відданими політико-дипломатичному врегулюванню російсько-українського збройного конфлікту», - йдеться у заяві.

У МЗС наголосили, що на доручення Президента Володимира Зеленського українська дипломатія нині застосовує увесь дипломатичний арсенал для запобігання розгортанню збройного конфлікту. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває у постійному контакті зі своїми колегами з метою координації дипломатичних зусиль та вжиття заходів з проведення засідань міжнародних органів, самітів, залучення оборонної допомоги та застосування жорстких санкцій проти РФ.

Читайте також: Зеленський обговорив ситуацію навколо України зі світовими лідерами

«Подальші рішення та кроки РФ значною мірою залежать від реакції світу на сьогоднішні події. Тому ми наполягаємо на застосуванні проти Росії болючих санкцій, щоб послати однозначний сигнал про неприпустимість подальшої ескалації. Настав час діяти для припинення агресії РФ і відновлення миру і стабільності в Європі», - ідеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 21 лютого заявив про визнання незаконних утворень в ОРДЛО.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця нагадав, що Україна звернулася до країн, що підписали в 1994 році Будапештський меморандум про гарантії безпеки Україні в обмін на її відмову від ядерної зброї, невідкладно зібратися для консультацій

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-