Зеленський обговорив ситуацію навколо України зі світовими лідерами

Зеленський обговорив ситуацію навколо України зі світовими лідерами

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив ситуацію зі світовими лідерами. Україна очікує від партнерів дієвих кроків підтримки.

Про це в екстреному зверненні вночі у вівторок, 22 лютого, сказав Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Країна яка 8 років підтримує війну, не може підтримувати мир, як вона це заявляє. Я обговорив ситуацію з президентом Франції Макроном, канцлером Німеччини Шольцом, президентом США Байденом, прем'єр-міністром Британії Джонсоном, атакож говорив з президентом Європейської ради Шарль Мішелем . Ще запланована розмова з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом”, - сказав Зеленський.

Президент повідомив, що МЗС України направило державам-челанм Ради безпеки ООН запит на основі Будапештського меморандуму з вимогою негайно провести консультації.

"Я ініціював скликання засідання Ради безпеки ООН , проведення спеціального засідання ОБСЄ, ми наполягаємо на повноцінній роботі СММ ОБСЄ для запобігання провокаціям та подільшій ескалації. Також ініційовано екстрене скликання саміту Нормадської четвірки. Від наших партнерів ми очікуємо чітких і дієвих кроків підтримки. Дуже важливо побачити зараз, хто наш справжній друг і партнер. А хто продовжить лякати Російську Федерацію словами", - сказав Президент у зверненні.

Читайте також: Після РНБО Зеленський поговорив із Джонсоном

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб надіслати звернення до російського лідера Володимира Путіна з проханням визнати так звані "Л/ДНР". У Кремлі заявили, що визнання незаконних формувань, так званих Л/ДНР, не корелюється з Мінськими домовленостями.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей та процес мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-