У Європарламенті закликають ЄС ввести персональні санкції проти Путіна

У Європарламенті закликають ЄС ввести персональні санкції проти Путіна

Заява
Укрінформ
Впливова група політиків - 67 депутатів Європарламенту - у відповідь на російську агресію проти України закликала ЄС накласти санкції персонально на Путіна та членів Ради безпеки РФ.

Про це йдеться у заяві євродепутатів, яка є у розпорядженні Укрінформу.

«Ми закликаємо Європейський Союз та його країни дати потужну та негайну відповідь режиму Путіна - запровадити додаткові санкції та висловити міжнародне засудження, включаючи особисті санкції проти Путіна та членів національної Ради безпеки Росії, які підтримали рішення про визнання окремих регіонів України та про залучення так званих «миротворців». Росію потрібно відсторонити від організації та участі в міжнародних спортивних подіях, включаючи фінальний матч Ліги Чемпіонів УЄФА, який має відбутися у Санкт-Петербурзі цієї весни», - йдеться у заяві.

Депутати зауважили, що ЄС має докласти зусиль, аби допомогти українській владі захистити суверенітет країни та надалі «європеїзувати» її, скориставшись усіма можливостями для тіснішої політичної асоціації та економічної інтеграції країни з Європейським Союзом.

Читайте також: Атака РФ на територіальну цілісність України є підставою для нових санкцій - голова Європарламенту

«Росія стала небезпечною для Європи та для світу. Її агресія має бути зупинена всіма можливими засобами. Мир та повага до міжнародного порядку, що заснований на правилах, мають бути підтримані», - наголосили депутати Європарламенту.

Як повідомлялося, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-