Польща ініціює термінове скликання Євроради і накладення санкцій на Росію

Польща ініціює термінове скликання Євроради і накладення санкцій на Росію

Укрінформ
Єврорада має негайно зібратися і накласти санкції на Росію через визнання Москвою "незалежності" незаконних утворень на території ОРДЛО.

Про це написав у Твітері прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

“Рішення про визнання самопроголошених «республік» є остаточною відмовою від діалогу та грубим порушенням міжнародного права. Це - акт агресії проти України, на який необхідно відповісти однозначно у вигляді негайних санкцій”, - наголосив Моравецький.

Він закликав негайно скликати засідання Євроради з цього приводу.

Речник уряду Польщі Пьотр Мюллер заявив, що Європейська Рада під час термінового засідання має накласти “сильні економічні санкції” проти Росії за визнання “Л/ДНР”, адже накладення чергових персональних санцій вже буде замало, передає  Polsat News.

“Ми розраховуємо на те, що буде прийнято однозначні санкції, але не такі, які приймалися донині, оскільки зараз вже запізно для таких маленьких кроків. Повинен бути чіткий сигнал, сильні економічні санкції, щоб Володимир Путін утримався від цього найрадикальнішого кроку, тобто від військового вторгення на решту території України”,- заявив Мюллер.

Він зазначив, що йдеться, зокрема, про фінансові санкції, заблокування “Північного потоку-2”.

Речник уряду РП підкреслив, що дипломатичні санкції – це вже замало, вони мають бути такими “які однозначно Росія відчує”.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб відправити звернення до Путіна з проханням визнати так звані «Л/ДНР». У Кремлі заявили, що визнання цих незаконних формувань не корелюється із Мінськими домовленостями.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процес мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Читайте також: Президенти Єврокомісії та Євроради виступили із спільною заявою через визнання Путіним «Л/ДНР»

З 17 лютого розпочалося загострення ситуації на сході України. У п'ятницю керівництвом маріонеткових "республік" ОРДЛО було заявлено про початок евакуації жінок, дітей, людей похилого віку насамперед з населених пунктів на лінії розмежування через нібито наступ ЗСУ. У суботу в "ЛНР" і "ДНР" була оголошена загальна мобілізація чоловіків.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей, підкресливши, що Україна не проводить ніяких наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-