Рада Європи закликає Росію скасувати рішення про визнання так званих «ДНР» і «ЛНР»

Рада Європи закликає Росію скасувати рішення про визнання так званих «ДНР» і «ЛНР»

Заява
Укрінформ
Рада Європи закликає Росію скасувати рішення про визнання так званих «народних республік» на території ОРДЛО та утриматися від подальшого загострення ситуації.

Про це йдеться у заяві генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, переданій Укрінформу.

“Визнання Російською Федерацією так званих "народних республік" у Донецьку та Луганську є порушенням міжнародного права і одностороннім порушенням Мінських угод, які залишаються єдиною основою для врегулювання конфлікту на Донбасі. Рада Європи підтверджує свою непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах”, - ідеться в документі.

“Ми закликаємо Російську Федерацію скасувати це рішення та утриматися від подальшого загострення ситуації”, - наголошує генсек РЄ.

Читайте також: Рада Європи закликає до негайної деескалації навколо України

“Ми наполегливо закликаємо наші держави-члени вирішити свої розбіжності шляхом діалогу на основі поваги до принципів, закріплених у Статуті Ради Європи та Європейській конвенції з прав людини”, - зазначається у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін заявив про визнання незалежності так званих "ДНР" та "ЛНР" та підписав відповідні укази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-