Рада Європи закликає до негайної деескалації навколо України

Рада Європи закликає до негайної деескалації навколо України

Заява
Укрінформ
Рада Європи закликає до негайної деескалації риторики та дій навколо України.

Про це йдеться у спільній заяві керівництва Ради Європи щодо України, передає Укрінформ. 

Зокрема, міністр закордонних справ і міжнародного співробітництва Італії та голова комітету міністрів Ради Європи Луїджі Ді Майо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич висловили надзвичайну стурбованість у зв'язку з високою напруженістю навколо України.

Читайте також: Столтенберг – про війська РФ біля України: Поки ми не бачимо жодних ознак деескалації

“Ми стривожені перспективою серйозного конфлікту на нашому континенті між нашими державами-членами. Ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, - йдеться у заяві.

Керівництво Ради Європи закликало “відповідні держави-члени подвоїти зусилля, щоб уникнути подальшого загострення ситуації та можливого збройного конфлікту”, а також “до негайної деескалації риторики і дій та до продовження діалогу”.

Читайте також: Україна просить ОБСЄ терміново скликати позачергові консультації ТКГ

“Цей діалог має поважатися та ґрунтуватися на принципах, закріплених у Статуті Ради Європи та Європейській конвенції з прав людини, які всі держави-члени Ради Європи зобов’язані поважати, підтримувати та виконувати”, - йдеться у зверненні.

Як повідомляв Укрінформ, уздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО зосереджено 119 тисяч військових РФ. Разом з повітряним та морським компонентом ця цифра сягає 140 тисяч.

Читайте також: ВР звернулась до міжнародної спільноти через російську ескалацію на кордонах

Україна і РФ є державами-членами Ради Європи.

Фото: coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-