Україна просить ОБСЄ терміново скликати позачергові консультації ТКГ

Україна просить ОБСЄ терміново скликати позачергові консультації ТКГ

Укрінформ
Делегація України в Тристоронній контактній групі звернулась до спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні Мікко Кіннунена з ініціативою терміново скликати позачергові консультації ТКГ.

Як передає Укрінформ, про це українська делегація у ТКГ повідомила у Телеграмі. 

“У зв’язку із сьогоднішнім зверненням російського парламенту щодо визнання так званих “ЛДНР”, делегація України в Тристоронній контактній групі звернулась до спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні, представника ОБСЄ в ТКГ з ініціативою терміново скликати позачергові консультації ТКГ для отримання офіційної інформації від делегації РФ щодо їх позиції та запланованих подальших кроків з урахуванням рішення законодавчого органу РФ”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Визнання Росією «Л/ДНР» буде подальшим порушенням суверенітету України – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, Державна дума РФ у вівторок проголосувала за те, щоб надіслати звернення російському лідеру Володимиру Путіну з проханням визнати так звані "Л/ДНР".

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей та процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-