ВР звернулась до міжнародної спільноти через російську ескалацію на кордонах

ВР звернулась до міжнародної спільноти через російську ескалацію на кордонах

Фото
Укрінформ
Верховна Рада звертається до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, ПА ОЧЕС, урядів та парламентів іноземних держав у зв'язку з ескалацією Росією безпекової ситуації навколо України.

Відповідну постанову №7045 підтримали 326 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

Так, за словами Голови ВР Руслана Стефанчука, документом, зокрема, пропонується засудити дії РФ, спрямовані на безпідставне розширення військової агресії проти України. Окрім цього, ухвалення постанови свідчить про заклик провідних міжнародних організації та українських партнерів продовжувати вживати заходів задля стримування військових планів Росії щодо України.

Пленарне засідання Верховної Ради / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

"Запропоновані документом заходи сприятимуть консолідації мирних міжнародно-правових зусиль з метою недопущення ескалації агресії Російської Федерації проти України", – запевнив Голова ВР.

Читайте також: Рада готує заяву щодо наміру Держдуми Росії визнати «ЛДНР» - Стефанчук

Як повідомлялося, представники парламентської президії 14 лютого зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови "Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів та парламентів іноземних держав у зв'язку з ескалацією Російською Федерацією безпекової ситуації навколо України" (№7045).

Як повідомляв Укрінформ, експерти на Заході розглядають кілька варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що РФ може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Читайте також: Стефанчук: Більшість депутатів Ради - в Києві, готові працювати 24/7

Станом на 8 лютого вздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО було зосереджено 119 тисяч військових РФ. Разом із повітряним та морським компонентом ця цифра становить 140 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-