Рада готує заяву щодо наміру Держдуми Росії визнати «ЛДНР» - Стефанчук

Рада готує заяву щодо наміру Держдуми Росії визнати «ЛДНР» - Стефанчук

Укрінформ
Верховна Рада 15 лютого може проголосувати заяву щодо проєкту постанови Держдуми Росії про визнання “ДНР/ЛНР”.

Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ставки підіймаються. Сьогодні вже у Думі Російської Федерації пройшли комітети. Можливо, це питання буде винесено вже буквально днями на розгляд Держдумою. Наша відповідь елементарна - вона не змінювалася. Тому що ці території є територіями українськими. Ми готуємо у Верховній Раді відповідну заяву, яка буде ґрунтуватися на всесвітньо визнаних територіях ООН. Ця заява може навіть бути проголосована завтра у Верховній Раді", - сказав Стефанчук.

За його словами, "ми чітко розуміємо, де є інтерес України і що наш шлях - до НАТО, і наш шлях на утримання територіальної цілісності не може залежати від забаганок нашого північного сусіда".

Читайте також: Стефанчук: Більшість депутатів Ради - в Києві, готові працювати 24/7

Водночас голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія висловив припущення, що Держдума не голосуватиме про визнання “ДНР/ЛНР”.

"Я вважаю, що дуже маленька ймовірність, що Держдума прийме цю постанову... Якщо вони таке проголосують, то фактично вони Україні дають можливість казати всім партнерам, що Росія вийшла із Мінських домовленостей. Визнання територій - це фактично вихід з Мінських домовленостей. Тому мені здається, що це точно зараз їм буде не на користь, і вони це робити не будуть", - сказав Арахамія.

Нагадаємо, група народних депутатів від різних парламентських фракцій зареєструвала проєкт постанови про звернення Верховної Ради до Організації Об’єднаних Націй, Єврокомісії, Європарламенту, ПАРЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Читайте також: «Є підстави для стриманого оптимізму»: Стефанчук розповів про нараду із силовиками

Ініціаторами проєкту постанови № 7048 стали 25 народних обранців. 

Як повідомляв Укрінформ, Держдума РФ 15 лютого планує ухвалити рішення щодо проєкту звернення до президента Володимира Путіна про визнання незалежності так званих “ДНР/ЛНР”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-