Канада готує санкції проти Росії за визнання так званих «Л/ДНР»

Канада готує санкції проти Росії за визнання так званих «Л/ДНР»

Укрінформ
У зв'язку з визнанням незалежності так званих  «ДНР» і «ЛНР» Канада запровадить економічні санкції проти Росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Канада разом із партнерами та союзниками жорстко реагуватиме на цю відверту зневагу до міжнародного права. Ми готуємося накласти за ці дії економічні санкції, які відрізнятимуться від тих, що були раніше підготовлені для реагування на можливе подальше військове вторгнення Росії в Україну”, - сказала Жолі.

Вона наголосила, що Канада залишається непохитною у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України. “Канада твердо засуджує визнання президентом Путіним незалежності неконтрольованих урядом територій Донецької та Луганської областей. Це - очевидне порушення Мінських угод, Статуту ООН, а також серйозна загроза безпеці та стабільності регіону”, - додала міністр.

Читайте також: Санкції проти РФ у разі подальшої агресії посилюватимуться щодня – глава МЗС Канади

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Путін оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та підписав відповідні укази.

При цьому він звинуватив Київ в ескалації ситуації в ОРДЛО, заявивши, що Росія зробила все для збереження територіальної цілісності України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка нібито поводиться агресивно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-