Генсек НАТО засудив визнання Росією самопроголошених «республік»

Генсек НАТО засудив визнання Росією самопроголошених «республік»

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг рішуче засудив рішення Росії щодо визнання самопроголошених «республік» на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Північноатлантичного Альянсу.

«Я засуджую рішення Росії просуватися у визнанні самопроголошених «Донецької народної республіки» та «Луганської народної республіки». Це надалі підриває суверенітет та територіальну цілісність України, руйнує зусилля у напрямку вирішення конфлікту, та порушує Мінські домовленості, учасницею яких є Росія», - йдеться у заяві Єнса Столтенберга.

Він зауважив, що у 2015 році Рада Безпеки ООН, яка включає Росію, підтвердила повну повагу до суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. Донецьк та Луганськ є частиною України.

«Москва продовжує підживлювати конфлікт на Сході України шляхом надання фінансової та військової підтримки сепаратистам. Вона також намагається штучно створити привід для ще одного вторгнення в Україну. НАТО підтримує суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Союзники закликають Росію, у найбільш рішучих термінах, обрати шлях дипломатії, і негайно згорнути своє масивне військове нарощування в Україні та навколо неї, та відвести свої сили від України у відповідності до власних міжнародних зобов’язань та обов’язків», - наголосив Генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Польща ініціює термінове скликання Євроради і накладення санкцій на Росію

Як повідомлялося, президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-