Гутерреш вважає, що рішення Росії визнати ОРДЛО суперечить Статуту ООН

Гутерреш вважає, що рішення Росії визнати ОРДЛО суперечить Статуту ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш наголошує, що рішення Росії визнати незалежність так званих «Л/ДНР» суперечить принципам і Статутові цієї організації.

Як передає кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це на засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому ситуації в Україні, заявила заступниця генсека з політичних питань Розмарі Дікарло.

«Ми висловлюємо великий жаль з приводку цього рішення, яке ризикує мати регіональні та міжнародні наслідки. Також шкодуємо у зв’язку з рішенням Росії спрямувати на схід України військовослужбовців, котрі як, стверджується, виконуватимуть там миротворчу місію», - сказала вона.

Читайте також: Україна вимагає скликати Радбез ООН - Кулеба

В ООН також стривожені активними обстрілами вздовж лінії зіткнення, внаслідок чого гинуть люди, вказала Дікарло. За її словами, Моніторингова місія ОБСЄ з 18 до 20 лютого зафіксувала 3231 порушення режиму припинення вогню.

«Ми закликаємо всі сторони спрямувати зусилля на припинення бойових дій і уникати заяв і дій, які можуть погіршити ситуацію», - наголосила заступниця генсека ООН.

Читайте також: Чехія заявила про порушення Москвою Статуту ООН

Вона додала, що ООН заявляє про прихильність суверенітету і територіальній цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів. «Ризик глобального конфлікту реальний, і будь-що необхідно йому запобігти. Генсек готовий працювати над урегулюванням цієї кризи», - резюмувала ДІкарло.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-