Туреччина засудила дії Росії та закликала поважати міжнародне право

Туреччина засудила дії Росії та закликала поважати міжнародне право

Укрінформ
Туреччина віддана збереженню політичної єдності та територіальної цілісності України, вважає рішення Росії неприйнятним і заперечує його, закликає поважати міжнародне право.

Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини, повідомляє власкор Укрінформу.

«Рішення Російської Федерації про визнання так званих Донецької та Луганської республік є порушенням Мінських домовленостей, а також явним порушенням політичної єдності, суверенітету та територіальної цілісності України. Ми вважаємо це рішення Росії неприйнятним і заперечуємо його», - йдеться в документі.

МЗС Туреччини також наголошує «на своїй відданості збереженню політичної єдності та територіальної цілісності України, закликає всі сторони керуватися здоровим глуздом та повагою до міжнародного права».

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Читайте також: ОБСЄ закликало Росію скасувати рішення про визнання «Л/ДНР»

Державна дума РФ раніше проголосувала за те, щоб надіслати звернення до російського лідера Володимира Путіна з проханням визнати так звані "Л/ДНР". У Кремлі заявили, що визнання незаконних формувань, так званих Л/ДНР, не корелюється з Мінськими домовленостями.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей та процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-