Данія засудила визнання так званих «Л/ДНР» Росією

Данія засудила визнання так званих «Л/ДНР» Росією

Укрінформ
Рішення Росії визнати самопроголошені утворення на окупованих територіях Донецької та Луганської областей є грубим порушенням суверенітету України та міжнародного права, Данія засуджує це рішення.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в заяві прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен у Твіттері.

«Рішення Росії визнати незалежними так звані “ДНР” і “ЛНР” України є грубим порушенням суверенітету України та міжнародного права. Данія засуджує це рішення, яке не залишиться без відповіді. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною», - написала Фредеріксен.

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод додав у Твіттері, що «Данія твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Росія має припинити порушення міжнародного права та Мінського процесу».

Читайте також: Блінкен та глава МЗС Китаю обговорили російську агресію проти України

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін у понеділок оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців сказав, що Україна однозначно кваліфікує останні дії Російської Федерації як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вся відповідальність за наслідки у зв‘язку зі згаданими рішеннями покладається на Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-