Визнанням так званих «Л/ДНР» Росія порушила Мінські домовленості – глава МЗС Італії

Визнанням так званих «Л/ДНР» Росія порушила Мінські домовленості – глава МЗС Італії

Укрінформ
Визнання російською владою так званих "Л/ДНР" є порушенням Мінських домовленостей та серйозною перешкодою на шляху до дипломатичного вирішення напруженої ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA

«Рішення російської влади про визнання так званих утворень "Л/ДНР" засуджується як порушення Мінських домовленостей. Це рішення є серйозною перешкодою на шляху до дипломатичного вирішення поточної кризи», – заявив міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

За його словами, Італія продовжує відстоювати цілісність та повний суверенітет України в її міжнародно визнаних кордонах.

«Італія закликає всі сторони повернутися за стіл переговорів у відповідних форматах, вважаючи, що односторонні ініціативи заважають досягненню стабільності та безпеки в регіоні», - додав Ді Майо.

Читайте також: Світ підтримує Україну

Він зазначив, що Італія перебуває у постійному контакті з європейськими та атлантичними партнерами для координації реакції на заяву президента РФ.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб та заборону певних угод у зв'язку з діями Росії, спрямованими на підрив суверенітету та територіальної цілісності України.

Фото: tissrl.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-