Ірландія підтримує додаткові санкції проти РФ через визнання так званих «Л/ДНР»

Ірландія підтримує додаткові санкції проти РФ через визнання так званих «Л/ДНР»

Укрінформ
Ірландія вважає рішення Росії про визнання незалежності самопроголошених утворень ОРДЛО кричущим порушенням територіальної цілісності України та підтримує додаткові санкційні заходи.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Ірландії Саймона Ковені, опублікованій у Твіттері, передає Укрінформ.

«Рішення Російської Федерації визнати непідконтрольні території Донецької та Луганської областей України як незалежні утворення суперечить міжнародному праву, є кричущим порушенням територіальної цілісності України і одностороннім порушенням Мінських домовленостей», - зазначив Ковені.

Глава ірландської дипломатії підкреслив, що підтримка з боку його країни суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах та її права на визначення власного закордонного та безпекового політичного шляху є непохитною.

«Ірландія підтримує чітку та сильну відповідь Євросоюзу, включаючи додаткові санкційні заходи», - констатував міністр.

Читайте також: РФ створює юридичне підґрунтя для подальшої збройної агресії проти України – Президент

Як повідомлялося, президент Росії підписав у понеділок укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України – так званих ДНР та ЛНР. В указах Путіним також дано доручення міністерству оборони "забезпечити здійснення збройними силами РФ функцій з підтримки миру на території ДНР та ЛНР".

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що рішення Путіна є актом агресії та вимагає негайного розгляду на засіданні Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-