Мери різних міст висловлюють підтримку Україні у протистоянні російській агресії

Мери різних міст висловлюють підтримку Україні у протистоянні російській агресії

Укрінформ
Мери різних міст світу продовжують висловлювати підтримку Києву та Україні в протистоянні російській агресії.

Як повідомляє пресслужба КМДА, про це поінформував мер Києва Віталій Кличко, передає Укрінформ.

Останній такий лист надійшов від учасників Пакту вільних міст. Його підписали мери Амстердама, Будапешта, Лос-Анджелеса, Подґориці, Тайбею, Ульма, Варшави, Братислави, Гданська, Парижа, Праги, Таоюані, Ной-Ульма.

«Ми, мери, що нижче підписалися, як учасники Пакту вільних міст висловлюємо нашу непохитну підтримку місту Києву та його мешканцям. Ми глибоко стурбовані загостренням ситуації між Росією та Україною. Неприпустимо, щоб безпека ваших співгромадян, а також життєво важливі демократичні цінності вашого суспільства знаходились під загрозою. Збройна агресія Росії проти України становитиме одну з найсерйозніших загроз для європейського миру та безпеки з часів Другої світової війни. Як міські керівники ми всією душею підтримуємо свободу українського народу вибирати свою долю та свій шлях. Київ має залишатися вільним містом, а Україна – вільною та демократичною країною», – йдеться в листі мерів.

Вони також зазначають, що є учасниками Пакту вільних міст, до якого входять 27 членів, заснованого у 2019 році та розширеного в 2021 році. Пакт – це мережа міст, орієнтованих на спільні цінності, яка має на меті відбудову та зміцнення демократії, місцевого самоврядування, боротьбу з корупцією та виступає проти расизму, порушення прав людини, насильницького захоплення однієї держави іншою.

«Ситуація, з якою зіткнулися Україна та Київ, безумовно, є однією з найактуальніших глобальних проблем сьогодні. Ми твердо віримо, що міста є ключовими глобальними гравцями в багатополярному світі, і ми прагнемо відігравати все більш важливу роль у захисті демократичних цінностей та у вирішенні глобальних проблем. Тому ми готові надати нашу підтримку в ці складні для вас часи. Не соромтеся звертатися до нас, якщо наші міста можуть допомогти. Ми також матимемо честь запросити Київ приєднатися до Пакту вільних міст», – зазначається у листі-зверненні мерів міст.

Читайте також: Рада закликає світ посилити санкції проти Росії через визнання так званих «Л/ДНР»

Як повідомляв Укрінформ, Кличко закликає міжнародних партнерів невідкладно запровадити увесь пакет санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-