Екватор на посаді Президента: пресмарафон Зеленського

Екватор на посаді Президента: пресмарафон Зеленського

Онлайн
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський проводить пресмарафон, присвячений екватору його каденції.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зеленський вибачився перед журналістами, які не змогли потрапити на пресмарафон, і почав відповідати на запитання.

Основні тези:

  • Президент вважає, що процес деолігархізації в Україні тільки розпочався, але вже має перші успішні результати: “Ми в прогресі та у великій війні".
  • Імовірність воєнної ескалації з боку Росії є щодня, Україна повністю до цього готова, заявив Зеленський.
  • В українських спецслужб є інформація про переговори представників України і Росії про можливу участь Ріната Ахметова в державному перевороті. У це Ахметова втягує його оточення, зазначив Президент.
  • На колишнього керівника Головного управління розвідки Міноборони України Василя Бурбу готується замах. Про наявність такої інформації Зеленський повідомив журналістам. Президент вважає, що ексголова Головного управління розвідки Василь Бурба спецоперацією з “вагнерівцями” хотів втягнути Україну у скандал з Туреччиною. За словами Президента, під час цієї спецоперації могли бути захоплені пасажири літака “Турецьких авіаліній”. Крім цього, сам Президент Туреччини, чиєї країни літак планувалось використати, нічого про це не знав, стверджує Зеленський. "Після зустрічі я сказав, що він (Бурба - ред.) хотів втягнути нас у величезний скандал з Ердоганом (Президентом Туреччини - ред.). Ердоган ніколи б нам цього не пробачив", - сказав Зеленський.

  • В Україні відбуваються "посадки" і правоохоронні органи у цьому питанні потроху рухаються вперед."Я отримую інформацію, так як і ви - тисячі якихось посадок, вони дрібні, люди не бачать щоденну роботу правоохоронних органів, на жаль не бачать, тому що це люди немедійні, як то кажуть, отаких "медійних посадок" люди багато не бачать. Тим не менше, потроху ми рухаємось вперед, вони відбуваються", - сказав Зеленський.

  • Президент назвав реформу інфраструктури в Україні, яка наразі триває, найбільшою та найвдалішою за 50 років.
  • Зеленський заявив про те, що з бізнесменом Ігорем Коломойським вже два роки не проводив "союзницьких розмов".

  • Президент Володимир Зеленський вважає, що на нього здійснюють медіаатаку за допомогою низки ЗМІ у зв'язку із підписанням Закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

  • Зеленський іще не вирішив, чи балотуватиметься на другий президентський термін. Крім того, він заявив, що у разі силового тиску на нього боротиметься до останнього. «Для чого мені потрібна влада? Для того, щоб реалізувати всі ці цілі. Але якщо ми говоримо про силовий тиск нам мене, щоб я раніше пішов – це вже інша історія, це виклик. Якщо так буде – то ви побачите абсолютно зворотний ефект. Тоді буде відповідь. Тоді я нікуди не піду, тоді я буду боротися до останнього», - заявив він.

На захід запрошені такі ЗМІ: Liga.net, РБК Україна, 24 канал, Свобода слова Савіка Шустера, Українські новини, Інтерфакс Україна, Обозреватель, телеканал 1+1, 5 канал, Reuters, Deutsche Welle, ДОМ, УНІАН, Укрінформ, ТРК Україна, AFP, Цензор.нет, Bloomberg, Радіо Свобода, КП в Україні, Українська правда, Бабель, СТБ, Фокус, Кореспондент, НВ, Інтер, Forbes Україна, ICTV, LB.ua, UA:Перший, BBC.

Захід також транслюється онлайн на офіційних Фейсбук-сторінках Офісу Глави держави та на провідних українських телеканалах. 

Як повідомляв Укрінформ, попередня велика пресконференція Президента Володимира Зеленського відбулася 20 травня.

У 2019 році спілкування глави держави зі ЗМІ відбувалося у форматі пресмарафону, який тривав близько 14 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-