Зеленський пов’язує медіаатаку на себе із законом про олігархів

Зеленський пов’язує медіаатаку на себе із законом про олігархів

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що на нього здійснюють медіаатаку за допомогою низки ЗМІ у зв'язку з підписанням Закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Таку думку він висловив під час пресмарафону “30 запитань Президенту України”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вважаю, що це не про свободу слова. Я вважаю, що це боротьба зі мною проти одного простого закону — проти закону деолігархізації. Всі розуміють, коли ця медійна війна почалася, і це бачать. Я думаю, що це не є якоюсь таємницею, якимось секретом. Ми розуміємо цю реакцію. Це реакція особисто, я вважаю, Ріната Ахметова. Він повинен розуміти, що у нас країна під назвою Україна, а не країна під назвою ДТЕК, тому ключів від держави у нього немає”, - сказав Зеленський.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, кого вважає своїм союзником у цій ситуації, Президент наголосив: ”У мене немає медіасоюзника, на жаль. Я вважаю, що окремо мій головний союзник — народ України… Тому не може бути інших майданчиків, тому що люди бачать, що ми робимо”.

Зеленський упевнений, що попри те, що не всі канали підтримують його, достукатися до своїх співвітчизників він зможе, зокрема, завдяки подібним до сьогоднішньої зустрічей із журналістами.

“Я не можу собі дозволити багато зустрічей, але ж у нас іде розмова. Розмова відверта. Отак і буду достукуватися. І ще буде результат, і люди будуть бачити, що відбувається”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 5 листопада 2021 року підписав закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)», який Верховна Рада ухвалила 23 вересня. 

24 листопада речниця парламентської фракції партії «Слуга народу» Юлія Палійчук оприлюднила заяву цієї політичної сили, в якій йдеться про те, що представники партії «Слуга народу» ухвалили рішення ігнорувати телеканали «Україна-24» та «Україна». У заяві зазначається, що системне та навмисне поширення фейків на телеканалах «Україна-24» та «Україна», публічні безпідставні образи «тих, хто заважає олігарху», відверті маніпуляції, ненадання права на відповідь є яскравими проявами олігархічної системи, з якою бореться команда «Слуги народу». 

Телеканали «Україна-24» та «Україна» входять до холдингу «Медіа Група Україна», власником якого, за даними ЗМІ, є бізнесмен Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-