Закон «про 300 депутатів» обов'язково ухвалять – Президент

Закон «про 300 депутатів» обов'язково ухвалять – Президент

Укрінформ
Скорочення кількості депутатів у Верховній Раді буде обов'язково.

Про це глава держави Володимир Зеленський сказав на пресмарафоні «30 запитань Президенту України» у п’ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми це обіцяли - скорочення депутатів, і воно буде обов'язково зроблено. Це важливо», - заявив Зеленський, відповідаючи на запитання щодо зворотного зв'язку на результати всеукраїнського опитування «5 питань від Президента», яке пройшло 25 жовтня 2020 року.

Також він зауважив, що в опитуванні було питання щодо легалізації медичного канабісу. Президент нагадав, що Кабінет Міністрів у квітні цього року схвалив постанову, якою дозволив обіг в Україні кільком препаратам на основі канабісу, але є закон, який має проголосувати Верховна Рада.

Зеленський додав, що результати всеукраїнського опитування є важливими, вони опрацьовуються, деякі питання вирішуються на законодавчому рівні, «деякі дали нам можливість проводити ті чи інші заходи».

«Це було не зайве, це було важливо, це була фундаментальна репетиція референдуму України. ...Ми найближчими днями будемо також говорити про місцеві референдуми, національного референдуму замало, потрібні місцеві референдуми, а місцеві референдуми - зараз знаходиться законопроєкт у Венеційській комісії. Скоро прийде у Верховну Раду і також ми його проголосуємо», - заявив Зеленський.

На запитання, скільки коштувало опитування і хто заплатив за його проведення, Зеленський відповів: «Я не знаю». Він додав, що організацією опитування займалася партія “Слуга народу”, і гроші, витрачені на його проведення, були не з державного бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, у день голосування на місцевих виборах 25 жовтня українцям було запропоновано відповісти й на п’ять запитань від Президента.

Так, громадянам запропонували дати відповідь на запитання, які стосуються запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах, створення на сході вільної економічної зони, скорочення кількості депутатів у Верховній Раді із 450 до 300, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-