Президент не бачить сенсу розпускати Раду, «якщо депутати голосують»

Президент не бачить сенсу розпускати Раду, «якщо депутати голосують»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський не планує найближчим часом розпускати Верховну Раду.

Про це він заявив під час пресмарафону «30 запитань Президенту України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ні, я не буду розпускати парламент. Поки нічого не змінюється. Тут у мене дуже проста стратегія. У мене є обов'язки, і я повинен думати про стабільну ситуацію в Україні», - сказав Зеленський та додав : «Якщо депутати голосують, то розпускати сенс який?»

Президент зазначив, що у Верховній Раді голосування за той чи інший закон відбувається по-різному. Є випадки, коли на цей процес впливають деякі фінансові групи. «Наприклад, щодо акцизів чи збільшення тієї чи іншої ренти. Вони дуже впливають на багатьох людей різними способами. В таких випадках є непорозуміння із деякими депутатами. Це правда. Ну і нормально. А в багатьох питаннях у нас є 270 і 280, і 300 голосів», - сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що свої плани стосовно законодавчих ініціатив оприлюднить на початку грудня. «Там буде звіт щодо законодавчих змін та указів, до того, що ми повинні розглядати. Все це буде 1 грудня. Якщо можна не забігати наперед», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до статті 106 Конституції України Президент пропонує 1 грудня 2021 року заслухати на пленарному засіданні парламенту Послання Президента до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-