Зеленський звернеться до Ради зі щорічним посланням 1 грудня

Зеленський звернеться до Ради зі щорічним посланням 1 грудня

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський на пленарному засіданні 1 грудня звернеться до Верховної Ради зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Про це повідомив прессекретар глави держави Сергій Никифоров у коментарі Укрінформу.

"1 грудня запланований виступ Президента зі Щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України", - зазначив речник.

Рашіне про це сказала прессекретар Голови ВР Марія Дейнеко.

"Так, 1 грудня", – поінформувала вона, відповідаючи на запитання щодо конкретної дати звернення Президента до парламенту зі щорічним посланням.

Раніше голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія констатував, що ця подія відбудеться у грудні.

Згідно зі ст.106 Конституції України щороку Президент звертається до Верховної Ради із посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України.

22 жовтня 2021 року Володимир Зеленський вніс зміни до складу робочої групи з підготовки проєкту щорічного послання Президента.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року Президент Володимир Зеленський виступив зі Щорічним посланням до ВР 20 жовтня.

Конституцією України передбачено, що до повноважень Президента належать звернення зі щорічними та позачерговими посланнями до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України.

У посланні викладається позиція глави держави з основних напрямів внутрішньої та зовнішньої політики, або інформація про важливі рішення, прийняті ним відповідно до конституційних повноважень

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-