Україна готова до ескалації з боку Росії — Зеленський

Україна готова до ескалації з боку Росії — Зеленський

Укрінформ
Імовірність воєнної ескалації з боку Росії є щодня, Україна повністю до цього готова.

Про це глава держави Володимир Зеленський заявив під час пресмарафону «30 запитань Президенту України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми в стані війни вже вісім років і продовження потужної ескалації з боку Росії чи з боку бойовиків, яких підтримує Російська Федерація... Я вважаю, що така ймовірність може бути щодня. Але вважаю, що сьогодні йде залякування. Одразу хочу сказати, що з деяких майданчиків засобів масової інформації йде велике залякування, що завтра буде війна. Що ми повинні знати? Ми повністю контролюємо наші кордони і повністю готові до будь-якої ескалації», – зазначив глава держави.

Зеленський додав, що отримує щоденно реальні розвіддані не лише від української розвідки, а й від країн-партнерів.

Президент також нагадав, що Україна отримує від міжнародних партнерів інформаційну, технічну та фінансову допомогу.

Водночас він наголосив, що необхідно розраховувати в першу чергу на власні сили.

«Перш за все ми повинні розраховувати на себе, на нашу армію. Армія у нас потужна, оснащаємо її новою технікою. Не так швидко, але, тим не менше, збільшуємо зарплату, тому що повинні збільшувати мотивацію для наших військових», - підкреслив Зеленський, додавши, що Україна сьогодні стоїть як перед зовнішніми викликами, так і перед внутрішніми.

Як повідомляв Укрінформ, американське видання The Washington Post оприлюднило публікацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ, що нагадує ситуацію, яка виникла у квітні цього року та викликала резонанс у міжнародній спільноті.

Пізніше американське видання Politico оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником, на підтвердження попередньої публікації The Washington Post.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.

25 листопада секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі немає загроз щодо широкомасштабного вторгнення ЗС РФ до України, хоча ситуація може змінюватись.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-