Депутати можуть звернутися до КСУ за роз’ясненням щодо черговості виборів - Зеленський

Депутати можуть звернутися до КСУ за роз’ясненням щодо черговості виборів - Зеленський

Укрінформ
Народні депутати можуть звернутися до Конституційного Суду України щодо тлумачення можливості зміни черговості президентських і парламентських виборів.

Таку думку Президент Володимир Зеленський висловив під час пресмарафону, присвяченому половині його каденції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я знаю про це питання. Є дійсно питання щодо тлумачення Конституції. Я вважаю, що депутати звернуться до Конституційного Суду, якщо вони захочуть, тоді Конституційний Суд має відповісти. Я вважаю, що це правильне рішення”, - зазначив Глава держави, відповідаючи на запитання про можливість зміни черговості президентських і парламентських виборів.

Водночас на запитання щодо можливості проведення дострокових президентських виборів Зеленський сказав: “Чому я маю думати про дострокові президентські вибори? Я не буду боротися за владу, я борюся за Україну, як би пафосно це не звучало”. Президент підкреслив, що йому потрібна влада лише для того, щоб реалізувати свої плани, які є важливими для України. Він уточнив, що йдеться, зокрема, про завершення війни, реформу діджиталізації та відбудову доріг.

Як повідомлялося, згідно з Конституцією України, чергові парламентські вибори відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень Верховної Ради України. Тобто наступні парламентські вибори мають відбутися у жовтні 2023 року, а наступні президентські вибори - навесні 2024 року.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-