Бурба хотів втягнути Україну в скандал з Туреччиною - Президент

Бурба хотів втягнути Україну в скандал з Туреччиною - Президент

Оновлено
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що ексголова Головного управління розвідки Василь Бурба спецоперацією з “вагнерівцями” хотів втягнути Україну у скандал з Туреччиною.

Про це він сказав під час пресмарафону «30 запитань Президенту України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Президента, під час цієї спецоперації могли бути захоплені пасажири літака “Турецьких авіаліній”. Крім цього, сам Президент Туреччини, чиєї країни літак планувалось використати, нічого про це не знав, стверджує Зеленський.

"Після зустрічі я сказав, що він (Бурба - ред.) хотів втягнути нас у величезний скандал з Ердоганом (Президентом Туреччини - ред.). Ердоган ніколи б нам цього не пробачив", - сказав Зеленський.

Крім того, Зеленський зауважив, що Бурба розголошує таємну інформацію про спецоперацію щодо "вагнерівців", чим порушує законодавство.

"Зараз, коли все це у минулому, я можу говорити про це. Тому що Бурба та інші говорять відкрито про те, що вони не мають права розголошувати. Я вважаю, що це порушення законодавства - розголошення таємної інформації", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера», у якій аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник Офісу Президента Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.  

Державне бюро розслідувань планує допитати Єрмака у справі щодо операції із затримання членів ПВК «Вагнер».

Своєю чергою начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Єрмак не міг впливати на хід проведення спецоперації із затримання членів ПВК “Вагнер”. Тимчасова слідча комісія Верховної Ради не знайшла підтвердження витоку інформації про спецоперацію щодо затримання членів ПВК “Вагнер” з української сторони. Парламентській ТСК не вдалося встановити, хто з українських посадовців ухвалив рішення про відтермінування проведення спецоперації по затриманню членів ПВК “Вагнер”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-