Єрмак не міг впливати на проведення спецоперації щодо «вагнерівців» - ГУР

Єрмак не міг впливати на проведення спецоперації щодо «вагнерівців» - ГУР

Укрінформ
Керівник ОП Андрій Єрмак не міг впливати на перебіг проведення спецоперації щодо затримання членів ПВК “Вагнер”.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає кореспондент Укрінформу

«Ми не слідчі органи, щоб досліджувати чиюсь роль. Але якщо ставиться питання, чи міг керівник Офісу впливати на хід проведення спецоперації, то я с повною відповідальністю можу сказати, що, згідно із законом про розвідку, керівник Офісу, ким би він не був, не може втручатись у проведення будь-якого спеціального заходу», - сказав Буданов.

Він також зауважив, що як кадровий офіцер спецслужби вважає недоцільним коли питання проведення спецоперацій виноситься у публічне поле.

«В жодній цивілізованій країні світу таке неприпустимо», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat 17 листопада опублікувала розслідування про спецоперацію із затримання бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер", в якій аналізує обставини та причини її зриву. Зокрема, в матеріалі ідеться про те, що керівник ОП Андрій Єрмак пропонував відтермінувати спецоперацію на тиждень у зв'язку з досягненням домовленостей про припинення вогню на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-