Зеленський - про умови МВФ щодо тарифів: Я маю захистити людей

Зеленський - про умови МВФ щодо тарифів: Я маю захистити людей

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що в питанні приведення тарифів на комунальні послуги до ринкового рівня (що є однією з умов Міжнародного валютного фонду) він має перш за все подбати про захист українців.

Про це він заявив під час пресмарафону "30 запитань Президенту України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерство фінансів має більше комунікувати з міжнародними інституціями, які допомагають Україні. Вони захищають відносини з МВФ. А я повинен захистити людей. А уряд і місцева влада повинні забезпечити можливість захисту населення", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що наразі Європа не забезпечила енергетичну безпеку Україні, а в самій країні поки що не забезпечено середню заробітну плату на рівні європейської.

"Вони (МВФ - прим. ред.) повинні розуміти, що якщо буде питання виживання людей, чи питання виконання всього безумовно - я оберу виживання людей", - додав Зеленський.

Як повідомлялося, уряд України взяв на себе зобов’язання виконати 12 основних «структурних маяків» для отримання фінансування за програмою МВФ stand-by, яку Фонд продовжив до червня 2022 року.

У понеділок, 22 листопада, виконавча рада МВФ ухвалила рішення щодо продовження на шість місяців програми stand-by для України, яка мала завершитися в грудні, а також виділення траншу в розмірі близько 700 мільйонів доларів США. Україна отримала цей транш від МВС у середу, 24 листопада.

У серпні міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що зниження тарифів на електроенергію для населення не суперечить зобов'язанням України за програмою stand-by із Міжнародним валютним фондом, якщо воно не створює фіскальних ризиків для бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-