Зеленський ще не вирішив, чи піде на другий термін

Зеленський ще не вирішив, чи піде на другий термін

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вирішуватиме із суспільством та родиною, чи балотуватися йому на другий президентський термін, однак у разі силового тиску на нього боротиметься до останнього.

Про це глава держави заявив на пресмарафоні «30 запитань Президенту України» у п’ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

«Давайте одразу щодо другого терміну. Я точно не вирішую це питання, ще раз говорю. Вирішувати буде суспільство. Я не прийняв це рішення, це правда. Це рішення не буде пов’язано з форматом майбутньої коаліції, це точно. Я не планую таку складну стратегію. Це буде пов’язано з підтримкою моєї особистості народом України. Не маніпуляцій рейтингами, вони є різні. Але ми точно будемо розуміти: я виходжу на вулицю і розумію, як до мене ставляться. Якщо люди за щось кажуть «дякую», десь кажуть «є помилки» - у мене є діалог, люди відкрито мені про це говорять, що вони мене підтримують, тоді тільки я буду думати, йти мені на другий термін, або не йти», - сказав він.

Зеленський також додав, що ухвалюватиме це рішення разом із сім’єю.

«У мене вже дорослі діти, я точно буду приймати рішення зі своїми дітьми, тому що вони страждають через мою професію», - зазначив Зеленський.

Президент також зауважив, що перед ним ще багато викликів. Серед важливих речей, які він прагне завершити до кінця каденції, Зеленський назвав закінчення війни, інфраструктурні проєкти, діджитал-напрямок.

«Зможу зробити – молодець, подумаю. Не зможу, не дадуть мені або сам не зможу – тоді навряд чи» - зазначив глава держави.

Водночас Зеленський наголосив, що у разі силового тиску на нього боротиметься «до останнього».

«Для чого мені потрібна влада? Для того, щоб реалізувати всі ці цілі. Але якщо ми говоримо про силовий тиск нам мене, щоб я раніше пішов – це вже інша історія, це виклик. Якщо так буде – то ви побачите абсолютно зворотний ефект. Тоді буде відповідь. Тоді я нікуди не піду, тоді я буду боротися до останнього, як це було вперше, коли я пішов у Президенти України. Я боровся тоді за людей, за себе, за амбіції, за можливості й боровся проти чинної влади», - заявив він.

Як повідомлялося, наступні президентські вибори мають відбутися навесні 2024 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-