Зеленський припускає можливість нової COVID-хвилі навесні

Зеленський припускає можливість нової COVID-хвилі навесні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський вважає задовільними темпи вакцинації в Україні.

Про це він сказав під час пресмарафону “30 запитань Президенту України”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щоранку я отримую (інформацію щодо COVID-19 — ред.). Сьогодні я задоволений тільки однією статистикою - 273, 275, 300 тисяч вакцинується щодня. Це в рази більше, ніж коли ми починали. Це гарна новина. Я не задоволений кількістю смертей. Можу пояснити чому така кількість. У нас люди звертаються (за меддопомогою — ред.), особливо поважного віку люди, в останню мить. Вони звертаються іноді в останній момент, за день до смерті, коли вони вдома пройшли той період, в який їм могли допомогти”, - сказав Зеленський.

Також він підкреслив, що велика кількість людей мають інші захворювання, і часто на момент їх смерті виявляється, що вони також хворіли і на коронавірусну хворобу.

Коментуючи питання довіри до тієї статистики, яку він отримує щодня, Президент зазначив: “Що стосується того, чи довіряю цим цифрам. Є міністр охорони здоров’я Ляшко. Я вважаю, що на сьогодні він гарний міністр. Я довіряю йому”.

Водночас Зеленський зауважив, що помилки в статистиці по захворюванню на COVID-19 можуть бути, так само, як і інші проблеми, які виникають на місцях. В таких випадках, за словами Зеленського, МОЗ реагує оперативно і проблему вирішують фахівці.

Водночас Президент підкреслив, що зараз йде спад захворюваності і пов’язав це з процесом вакцинації. Втім він не виключив того, що навесні може бути ще одна хвиля захворюваності на коронавірусну хворобу.

“Зараз статистика краща, ми бачимо спад захворюваності. Я вважаю, що це пов’язано із кількістю вакцини, вакцин вистачає, вони зараз є. Але також спад цієї складної хвилі “Дельти”, яка була в Європі раніше. До нас це прийшло пізніше. Тому хвиля інша у нас може бути, згідно зі статистикою, навесні. Може бути”, - сказав Зеленський.

Коментуючи питання, чи встигнуть до кінця року вакцинувати задекларовані 70% дорослого населення України, Зеленський зауважив: “Вакцин вистачає. Вакцин достатньо. Дефіциту вакцин немає. Це не тільки від держави залежить, від людей. Ви ж самі розумієте, як наші люди ставляться до вакцинації. Було дуже погане становище, 80% було проти (вакцинації). Зараз набагато краще, люди вакцинуються. Ми додаємо багато нових програм. Люди вакцинуються”.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, 42,4% дорослого населення України отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19. 34,2% дорослого населення України пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусної хвороби. Згідно з рекомендаціями ВООЗ показник щеплених людей у світі до кінця року має становити 40%. Від початку вакцинальної кампанії щеплено 13 164 651 людину, з них отримали одну дозу – 13 164 649 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 10 610 359 людей. Загалом проведено 23 775 008 щеплень.

88,2% госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня не отримували жодної дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-