Зеленський анонсував переговори Єрмака з Салліваном і Козаком

Зеленський анонсував переговори Єрмака з Салліваном і Козаком

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак найближчим часом контактуватиме з радником США з національної безпеки Джейком Салліваном і заступником голови адміністрації президента Росії Дмитром Козаком.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону, присвяченого екватору його каденції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Повинна бути розмова радника з безпеки (США) пана (Джейка) Салівана з головою ОП Андрієм Єрмаком», - сказав Зеленський.

Він відзначив, що під час візиту до США міністр оборони Олексій Резніков провів багато успішних зустрічей, під час яких йшлося про різні види допомоги, яку Україна отримає в разі «виникнення складнощів».

Глава держави також нагадав, що вчора мав розмову з в. о. канцлера Німеччини Ангелою Меркель і президентом Євроради Шарлем Мішелем.

«І Шарль Мішель мені каже відкрито: ми за те, щоб ви виходили на спілкування з Росією, виходили на діалог.., що потрібна розмова між головами адміністрацій (президентів України і Росії. - ред.), між Козаком і Єрмаком чи в будь-якому іншому форматі. Він (Ш.Мішель. – ред.) мені сказав: терміново, щоб люди, щоб Європа, щоб усі бачили: якщо люди спілкуються, значить повномасштабної ескалації не буде. Я з ним повністю погоджуюся – найближчим часом такі розмови, чи зустрічі, чи дзвінки повинні бути», - резюмував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, американське видання The Washington Post оприлюднило публікацію про те, що США і ЄС фіксують перекидання російських військ до кордону з Україною. При цьому були відзначені «незвичайні переміщення» техніки та військових у західному регіоні РФ, що нагадує ситуацію, яка виникла у квітні цього року та викликала резонанс у міжнародній спільноті.

Пізніше американське видання Politico оприлюднило знімки, зроблені комерційним супутником, на підтвердження попередньої публікації The Washington Post.

21 листопада начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив у інтерв'ю Military Times, що Росія зосередила понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів України та готується до нападу, що може розпочатися наприкінці січня - початку лютого 2022 року.

25 листопада секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що наразі немає загроз щодо широкомасштабного вторгнення ЗС РФ до України, хоча ситуація може змінюватись.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-