Президент каже, що Демченко не підписував Харківські угоди: Я піднімав це питання на РНБО

Президент каже, що Демченко не підписував Харківські угоди: Я піднімав це питання на РНБО

Укрінформ
Перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко не підписував Харківські угоди та не лобіював їх. Водночас правоохоронні органи мають розслідувати це питання.

Про це глава держави Володимир Зеленський сказав під час пресмарафону «30 запитань Президенту України», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодо Харківських угод... я на засіданні РНБО підняв це питання... Щодо Руслана Демченка... Коли я став Президентом України, у людини, яку ви постійно підтримуєте, товариша Порошенка, у цієї людини Руслан Демченко працював в Адміністрації Президента... Саме з ним він робив ті чи інші розмови нормандських зустрічей і ті чи інші Мінські угоди, щоб ви знали, на посаді заступника міністра закордонних справ. Він не підписував ніякі Харківські угоди. Але є правоохоронні органи, хай вони розслідують, а він дає свідчення про це”, - зазначив Зеленський.

Він нагадав, що після підписання Харківських угод у владі колишнього президента Петра Порошенка працювали й інші посадовці з МЗС — Павло Клімкін, Костянтин Єлісєєв.

“Я вважаю, що нічого страшного, вони виконували свою роботу, але не ставили підписи під Харківськими угодами. Мало того, Демченко навіть не доповідав це Верховній Раді України”, - зазначив Зеленський, додавши, що наразі є багато політиків, які свого часу голосували за Харківські угоди і які зараз ходять по телеканалах.

“Щодо пана Демченка чи щодо питання втрати Криму, давайте чесно - ви ж постійно працюєте з товаришем Турчиновим. Так от пан Турчинов (я його не звинувачую) один з тих, який втратив Крим, а пан Порошенко один з тих, який втратив Донбас”, - зазначив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2019 року Президент Володимир Зеленський призначив Демченка своїм радником.

Демченко працював першим заступником міністра закордонних справ, був радником 5-го Президента України Петра Порошенка з 23 вересня 2014 року.

9 листопада Міністерство у справах ветеранів поінформувало, що перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Руслан Демченко отримав статус учасника бойових дій законно.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що Демченко лобіював підписання Харківських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-