Британія розкриє імена росіян-олігархів із рахунками в офшорах - The Times

Британія розкриє імена росіян-олігархів із рахунками в офшорах - The Times

Укрінформ
Наступного тижня у парламенті Великої Британії планують представити законопроект, який зобов'яже розкрити імена російських олігархів, які тримають гроші в офшорах під британським прапором.

Про це повідомляє The Times.

"Наступного тижня (у британському парламенті - ред.) планують представити законопроект, який зобов'яже розкрити імена російських олігархів, які тримають гроші на заморських територіях, що перебувають під суверенітетом Великої Британії", - йдеться у повідомленні.

Ініціатори законопроекту вважають, що нинішня секретність даних дозволяє займатися відмиванням грошей, що, в свою чергу, сприяє корупції, криміналу й утискам, зокрема і в Росії.

Читайте також: Син олігарха Ротенберга продав частку в компанії за тиждень до санкцій

Зазначається, що податкові гавані, такі як Британські Віргінські острови й Кайманові острови, досі відмовляються розкривати імена осіб, які отримують вигоду від володіння активами в їхніх юрисдикціях.

Як повідомлялося, після отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипалі і його доньки Юлії в Солсбері минулого місяця прем'єр-міністр Великої Британії пообіцяла більш жорсткі заходи проти людей з оточення російського президента Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-