Син олігарха Ротенберга продав частку в компанії за тиждень до санкцій

Син олігарха Ротенберга продав частку в компанії за тиждень до санкцій

Укрінформ
Син відомого російського бізнесмена Аркадія Ротенберга - Ігор Ротенберг - за тиждень до того, як Міністерство фінансів США ввело щодо нього санкції, продав третину девелоперської компанії TPS Real Estat своїй сестрі Лілії.

Про це повідомив РБК представник компанії.

"Бізнесмен Ігор Ротенберг "перестав бути бенефіціаром" 33,3% девелоперської компанії TPS Real Estate; новим власником цієї частки стала його сестра Лілія Ротенберг", - розповіло джерело.

Ігор Ротенберг потрапив під санкції 6 квітня, угоду з продажу його пакету вони з сестрою уклали 29 березня, уточнили в компанії. Сам бізнесмен пояснив угоду тим, що нерухомість зараз є для нього непрофільною сферою.

Згідно із заявою Мінфіну США, Ігор Ротенберг потрапив під санкції через угоди з батьком. Аркадій Ротенберг перебуває під санкціями США з весни 2014 року. У тому ж році Ігор Ротенберг купив у нього 33% TPS Real Estate разом з акціями "Газпром буріння". Компанія ТПС будує і займається експлуатацією торговельно-розважальних центрів у Москві, Сочі, Краснодарі, Новосибірську та Києві.

Після запровадження санкцій США щодо 24 російських бізнесменів і чиновників та 14 компаній їх активи, які перебувають в юрисдикції США, заморожені, а громадянам США заборонено укладати з ними угоди.

Читайте також: США послаблять санкції проти "Русалу", якщо Дерипаска продасть компанію

Проте у вівторок на Гонконгській біржі акції компанії "РусАл", основним власником якої є російський олігарх Олег Дерипаска, який також потрапив під санкції США, зросли на 30%. Це сталося після того, як Мінфін США заявив, що "РусАл" може бути виведений з-під санкцій, якщо контроль над ним перестане належати Олегу Дерипасці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-