США послаблять санкції проти

США послаблять санкції проти "Русалу", якщо Дерипаска продасть компанію

Укрінформ
США готові пом'якшити свою позицію у питанні санкцій проти російської алюмінієвої компанії “Русал”, якщо її власник Олег Дерипаска відмовиться від контролю над нею.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Міністерство фінансів США заявило, що пом'якшить санкції щодо "Русалу", якщо Олег Дерипаска відмовиться від контролю (над компанією - ред.)", - йдеться у повідомленні.

В окремій заяві очільник американського відомства Стівен Мнучін зазначив, що США розглядає клопотання від "Русалу" про вилучення його із санкційного списку.

Крім того, міністерство подовжило період, протягом якого компанії можуть торгувати з "Русалом", на п'ять місяців - до жовтня 2018 року. 

Після цієї новини ціни на алюміній впали на 8,3%, пише видання.

Читайте також: Секрети санкцій: Чи ведуть Росія і США таємні перемовини?

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів США 6 квітня оприлюднило новий пакет санкцій, які стосуються 7 російських олігархів, 17 представників російської державної влади, а також 14 організацій і компаній.

Зокрема, Міністерство фінансів США зобов'язало до полудня 7 травня припинити всі транзакції і взаємодію з російськими компаніями, які потрапили під санкції, у тому числі з групою EN+, групою ГАЗ та Об'єднаною алюмінієвою компанією "Русал".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-