Війна із Росією може стати невідворотною – начальник генштабу Британії

Війна із Росією може стати невідворотною – начальник генштабу Британії

Укрінформ
Незважаючи на зусилля цивілізованого світу, спрямовані на мирне вирішення суперечок, конфлікт із РФ може виявитися невідворотним.

Таку думку під час виступу у Лондоні висловив начальник генерального штабу Збройних сил Великої Британії генерал Нік Картер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для нашого покоління з часу завершення Холодної війни звичними є війни за вибором, але у нас може не бути вибору щодо конфлікту із Росією. Нам слід пам'ятати вислів Троцького: «Ви можете не цікавитися війною, але тоді війна зацікавиться вами», - сказав Картер.

З огляду на це світовій спільноті слід діяти дещо інакше, перш за все визнавши, що Росія «поважає силу та людей, які протистоять їй».

Читайте також: Британія будує радіорадар на випадок російської агресії

«Первинний план стосовно України передбачав захоплення значно більшої території. Тим не менш, Росія була здивована українським опором та мусила погодитися на менше», - зауважив генерал.

Він також закликав визначити слабкі сторони Росії і «асиметрично маневрувати проти них».

«Головне, нам слід брати участь у розбудові інституційної спроможності сусідніх держав, аби вони мали силу і впевненість протистояти Росії, й міжнародну витривалість, щоб витримати тиск, направлений на повалення їх ізсередини», - зазначив Картер.

На переконання начальника генштабу Великої Британії, важливе значення має і зменшення енергетичної залежності від РФ.

«Нам варто розповідати населенню Росії, що дійсно відбувається. Ми маємо захищати наші критичні можливості, особливо зважаючи на важливість кібернетичної складової. Ми також маємо вишуковувати наші власні вразливі до шкідливих російських впливів та дезінформації сторони, зменшуючи їх вразливість», - підсумував він.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-