Британія будує радіорадар на випадок російської агресії

Британія будує радіорадар на випадок російської агресії

Укрінформ
На острові Анст у Шетландському архіпелазі триває будівництво нового радіолокатора, який має підсилити здатність збройних сил відстежувати військові і цивільні літаки та допоможе захиститися від російської агресії.

Про це повідомляє прес-служба міністерства оборони країни. 

"Ми завжди будемо захищати наше небо від російської агресії. Цей радар є життєво важливим для захисту Великої Британії, оскільки ми реагуємо на посилення глобальних загроз і зміцнюємо нашу здатність з ними справлятися", - зазначив глава міноборони Британії Гевін Вільямсон.

Як зазначається, радар дасть змогу Великій Британії та НАТО "розвинути розуміння ситуації, яка складається в повітряному просторі на північ від Британії і далі, через Норвезьке море". Також нова технологія дозволить "поліпшити суверенний потенціал Британії в період загострення російської військової активності".

Читайте також: Тіллерсон і Дуда згодні з необхідністю збереження санкцій проти Росії

Нинішнє будівництво, за його словами, було пов'язано в тому числі з тим, що дії Росії не обмежуються східними кордонами Європи.

Таким чином, Анст, на думку представників відомства, повернеться до своєї колишньої ролі, яку він виконував у 1960-х і 1970-х роках - тоді острів використовувався як радар раннього попередження на північному фланзі НАТО.

Повідомляється, що вартість споруди становить приблизно 10 млн фунтів стерлінгів.

Фото: Press Association

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-